Nakon 20 godina braka otkrila da je muž godinama PLAĆAO SPONZORUŠAMA sve i svašta, a onda

10.8.2018 19:17:50
Broj pregleda: 64
Podeli Tvituj Podeli na G+

Mislila sam da imam sve – troje prelepe dece, muža direktora koji se stara o toj prelepoj deci kad ja odem u istočnu Afriku da vodim neprofitnu organizaciju, veliku kuću u Silicijumskoj dolini, vikendicu na jezeru. Ali malo sam znala o tome šta se događa iza mojih leđa i koliko će se moj život radikalno promeniti kad sam otkrila tajnu svog muža”, piše Luis Bajerli u ispovesti za “Hafington post”.

Njen brak počeo je da se raspada pre tri godine. Svađe su postajale sve češće, da bi jednog dana, nakon 20 godina braka, njen suprug rekao da je ostavlja.

Bila sam uništena. Otupljena. Nisam bila sama od svojih 20-tih godina, a sada sam imala sedu kosu, opušteno telo i bila totalni stranac na tržištu rada – priča Luis, koja je upala u depresiju.

Nedugo nakon što ju je muž ostavio, shvatila je da mora da sama preuzme brigu o svemu. Njen suprug je u braku kuvao, prao veš i brinuo za decu i finansije. Luis nije imala ni šifre za bankovni račun ni kreditne kartice, koje joj je muž ostavio nakon odlaska.

SPONZORI I SPONZORUŠE

Kad se ulogovala da proveri račun, primetila je da se na listi neke promene koje nije prepoznala. Delovalo je da dolaze iz tehnološke kompanije, ali nije razumela zašto su na listi njihovog ličnog računa, jer je njen muž sve radne troškove stavljao na kompanijsku karticu. Nakon što je pretražila ime firme na internetu, otkrila je da je u pitanju sajt Seekingarrangement.com. Ispostavilo se da je to sajt za ljubavne sastanke.

U profilu portala pisalo je da je to “vodeći sajt za sponzore na kojem više od 10 miliona članova neguje obostrano korisne odnose po svojim uslovima”. Drugim rečima, povezuje muškarce – sponzore – sa ženama – sponzorušama, koje prihvataju poklone ili novac u zamenu za društvo ili seks. Luis nije mogla da veruje.

O bože, da li je moguće da je moj muž sponzor? – pitala se.

Nakon prvog šoka, počela je da istražuje ovaj “sponzorski svet”. Sledećih 12 sati je provela na kompjuteru, tragajući za sumnjivim znakovima iz bankovnih saopštenja, troškove i slično. Što je pronalazila više računa iz hotela i restorana počela je da se oseća kao da je živela tuđim životom. Neke druge žene dobijale su skupe poklone iz luksuznih radnji u koje ona nikada nije ušla.

PITANJA BEZ ODGOVORA

(foto: ilustracija)

Troškove je pratila do unazad godinu dana. Kad je proverila muževljev “PejPal” račun, naišla je na isplate koje je slao nepoznatim ženama uz poruke: “Uživaj u kupovini” ili “Lepo se provedi za vikend”. Svaka transakcija je bila vredna najmanje 1.000 dolara, a bilo ih je veoma mnogo. Pozvala je svog muža i rekla mu šta je otkrila. Pitala ga je zašto je vodio drugu ženu u hotel u kojem su odseli jednom zajedno.

Zašto si to uradio? – pitala ga je.

On joj je odgovorio da se osećao dobro u društvu tih žena i da je ona sama to tražila.

Odveo sam je tamo jer je hotel sjajan – dodao je on.

Kad je ispratila i zabeležila čitav put muževljeve nevernosti, sinulo joj je da nikada neće dobiti odgovore koje je tražila. Umesto toga, predala je svu dokumentaciju advokatima, kako bi povratila svoje dostojanstvo. Preuzela je kontrolu nad svojim životom i finansijama, prvi put nakon 20 godina. Otvorila je svoj račun u banci, kupila sopstvenu kuću, naučila kako da barata mesečnim budžetom, stvorila biznis plan za novi posao. Sada drži nedeljne časove joge i slične programe u osnovnoj školi, za više od 300 učenika do petog razreda.

Znam da sam na pravom putu – zaključila je Luis.
Povezane vesti