NASTAVAK DIJALOGA Vučić i Tači u Briselu 27. juna?

13.6.2018 11:15:50
Broj pregleda: 45
Podeli Tvituj Podeli na G+

Prištinska televizija Klan Kosova objavila je danas da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači sastati u Briselu 27. juna u okviru nastavka dijaloga.

Predsednik Vučić je ranije rekao da očekuje da će se naredni susret u Briselu dogoditi do kraja juna, ali i da su 27. i 28. jun datumi kada on ne može da putuje u Brisel zbog važnih obaveza koje već ima u agendi.

Klan Kosova navodi da su Vučić i Tači već dobili pozive za ovaj sastanak.

Navodi se da bi ovaj sastanak trebalo da označi novu fazu dijaloga, kojoj će prethoditi sastanak u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, zakazan za 24. jun.

Predsednik Vučić još nije dobio poziv za nastavak dijaloga, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika Republike. Pored demantovanja navoda prištinske televizije Klan Kosova da je predsednik Vučić, kao i Hašim Tači, dobio poziv za nastavak dijaloga, navodno za 27. juni, kako je objavila ta televizija, u Vučićevom Kabinetu podsećaju da je on sam nedavno precizirao da su 27. i 28. jun datumi kada ne može da putuje u Brisel zbog važnih obaveza koje već ima u agendi.

Dakle, nije tačna ni informacija da će nastavak biti 27. juna, objašnjavaju u Kabinetu.
Povezane vesti