NASTAVNIK NAPASTVOVAO UČENICU Rekao joj je da donese dnevnik iz zbornice, a onda je UTRČAO ZA NJOM

10.6.2018 8:16:21
Broj pregleda: 46
Podeli Tvituj Podeli na G+

Nastavnik srpskog jezika u jednom selu kod Tutina R. M. (60) uhapšen je po prijavi učenice da ju je seksualno napastvovao i njemu je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana.

Prema saznanjima Blica”, incident se desio u sredu, kada je R. M. kazao devojčici od oko 13 godina da ode do zbornice i donese dnevnik koji je on, navodno, slučajno zaboravio.

Kada je devojčica izašla iz učionice, R. M. je ustao i krenuo za njom. Sustigao ju je u zbornici, video da je prazna, prišao joj sa leđa, zagrlio je, počeo da je dodiruje po grudima, ljubi je po licu i vratu. Uplašena devojčica je nekako uspela da se otrgne i plačući otrči do bibliotekara i sve mu ispriča priča naš izvor iz istrage.

U školu je ubrzo stigla i majka devojčice, održan je sastanak sa direktorom i psihologom i na njemu je doneta odluka da se protiv R. M. pokrene disciplinski postupak, a obavešteno je i Ministarstvo prosvete i policija.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena polna radnja i nakon saslušanja, na kojem je odbacio optužbe devojčice, tvrdeći da je sve izmislila, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru je predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana kaže naš izvor u policiji.

U osnovnoj školi u kojoj R. M. radi trideset godina svi su šokirani i zatečeni. Direktor kaže da su i đaci i nastavnici uznemireni i da je zbog toga neophodno da istražni organi utvrde šta se tačno desilo i otkriju istinu.

Nastavniku su ostale četiri godine do penzije, ranije nismo imali primedbe i pritužbe na njegovo ponašanje ili rad. Kako se radi o ozbiljnim optužbama, bitno je da se sve to dobro ispita. Mi smo postupili u skladu sa zakonom, pokrenuli smo disciplinski postupak protiv nastavnika i čekamo ishod istrage dodaje direktor.

O nastavniku R. M. meštani imaju podeljeno mišljenje. Dok jedni govore da se radi o „prosvetnom radniku starog kova“, sumnjajući u navode učenice, drugi kažu da se on i ranijih godina neprimereno ponašao.

Nije mu ovo prvi put, dešavalo se to i ranije, ali su devojčice zbog sramote prećutkivale. O njegovom nastranom ponašanju pričalo se po selu, ali nikada niko nije javno o tome govorio, niti se neki tako drastičan slučaj desio priča jedna žiteljka ovog sela.

Pomoćnica ministra prosvete: Sve ispitati, pedofilima nije mesto u školi

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da su u tom ministarstvu upoznati sa događajem u školi kraj Tutina i da su u kontaktu sa predstavnicima školske uprave i istražnim organima.

Svemu onome što je nemoralno, a da ne govorimo o onome što je krivično delo, nije mesto u obrazovnim ustanovama poručila je Nedeljković.
Povezane vesti