NEDEFINISAN ZVUK Kuba nije utvrdila od čega je pozlilo Amerikanki

11.6.2018 8:16:24
Broj pregleda: 76
Podeli Tvituj Podeli na G+

Kuba je otkrila nove detalje o misterioznom incidentu, usled kojeg je jednoj službenici američke ambasade u Havani pozlilo nakon što je čula nedefinisane zvuke” u svom domu u Havani, prenosi AP.

Ministarstvo spoljnih poslova Kube saopštilo je da je jedna službenica američke ambasade imala simptome” nakon što je čula neidentifikovane zvuke” u svom domu. Kako je navedeno, kubanski istražitelji nisu našli mogući izvor zvuka u njenom domu.

Američki zvaničnici su u petak saopštili da su još dva službenika povučena sa Kube kako bi se testirali na moguće oštećenje mozga. Ukoliko se te sumnje potvrde, to će biti 25. i 26. pacijent u nizu bizarnih incidenata na Kubi, koji su se pojavili prošle godine, a koje u Vašingtonu smatraju specifičnim napadima”.

Radi se izgleda, o potencijalno novim slučajevima”, koji još nisu medicinski potvrđeni”, izjavio je neimenovani predstavnik Stejt departmenta.

AP podseća da su američke vlasti izdale upozorenje za državljane SAD u Kini nakon što je jedan službenik konzulata u Guagdžouu, na jugu te zemlje, prijavio slične simptome i čudne zvuke. Na njemu je kasnije potvrđen medicinski incident”, u skladu sa onima koji su američki diplomati iskusili na Kubi, dodaje agencija.
Povezane vesti