NEM je počeo: Ekskluzivno otvaranje

13.6.2018 11:16:57
Broj pregleda: 64
Podeli Tvituj Podeli na G+

Šesto izdanje NEM-a, ekskluzivne konferencije koja okuplja najbolje medijske profesionalce iz regiona, sinoć je službeno otvoreno. Svečano otvaranje uz spektakularan pogled i zalazak sunca na terasi hotela Dubrovnik Palace, bio je uvod u naredna četiri dana NEM-a u Dubrovniku. Ovogodišnji New Europe Market biće fokusiran na važnost sadržaja u TV industriji i na lokalnu produkciju, a okupiće brojne zanimljive govornike i vrhunske stručnjake iz ovih oblasti.

NEM 2018 traje od 11. do 14. juna i ponudiće pregršt zanimljivih tema vezanih za svet televizije – od oglašavanja, digitalizacije, piraterije i lokalne produkcije pa sve do gledanosti serija „Skam“ i „Uspjeh“, uz prateće screeninge u NEM Showroomu.

Na uvodnom panelu „Igra pay TV-a i digitalnog sadržaja“ govorilo se o budućnosti TV kanala i njihovom hvatanju ukoštac sa digitalizacijom. Na panelu „Oglašavanje: Kada je previše?“ o svetu oglašavanja govoriće vrhunski stručnjaci iz branše, pri čemu će se dotaći zarade, publike, sadržaja i novih alata u oglašavanju. Drugi dan NEM-a zaključiće panel „Mali šefovi – veliki zahtevi“. Ususret svetskom fubalskom prvenstvu, treći dan NEM-a započeće panelom „Fudbal: Ko drži cenu visokom?“, dok će drugi panel, „Može li lokalna produkcija napraviti razliku?“, pokušati da reši problem gledanosti i kvalitetnog sadržaja i programa. Panel „Kako proizvesti odličan lokalni sadržaj?“ nadovezuje se na lokalnu produkciju, a na njemu će učestvovati i Lars Lundström, producent jedne od najpopularnijih skandinavskih serija – „Humans“. Posljednji dan NEM-a posvećen je osetljivoj temi – naime, panel „Borba protiv piraterije u regionu“ otvoriće mnogobrojna pitanja o online pirateriji – kakve je sankcije nužno uvesti u tržište i šta možemo naučiti od drugih zemalja.

Drugi dan NEM-a započeće studijom slučaja Deutsche Telekoma pod nazivom „Kako izgleda uspeh – 10 minuta po našim CEE tržištima“ koju će prezentovati Anette Schaefer, potpredsednica TV poslovnih procesa za Europu, Deutsche Telekom. Arash Pendari, direktor i osnivač Vionlabsa, održaće prezentaciju o razvoju veštačke inteligencije u filmskoj i TV industriji. . Producent serije „Skam“ Håkon Moslet na NEM-u će u svojoj studiji slučaja reći sve detalje globalnog uspeha serije.

Kako se modernizovao brend National Geographic, star čak 130 godina, objasniće Christian Brent, viši potpredsednik za globalna istraživanja i strategije publike, FOX Networks Group.

O novoj eri televizije govoriće Erik Yoon, direktor TV poslovanja, i Gyorgy Takacs, tehnički stručnjak za kućnu zabavu.
Povezane vesti