Nesvakidašnji poduhvat gradonačelnika u Grčkoj: Maslinjake podelio siromašnima, deci obezbedio knjige i besplatne škole jezika

14.10.2018 9:15:39
Broj pregleda: 76
Podeli Tvituj Podeli na G+
>

U današnje vreme uvek nas prijatno iznenade priče u kojima državni funkcioneri pokažu da nije teško olakšati život siromašnim porodicama.

> >

Jedna takva govori o Kostasu Peletidisu, za koga mnogi građani kažu da je najbolji gradonačelnik u Grčkoj.

>>> Sledećeg leta turiste u Grčkoj čeka velika promena

Kostas je gradonačelnik Patre, trećeg grada po veličini u Grčkoj, koji ima oko 200.000 stanovnika.

Kako prenosi Fejsbuk stranice "Live from Greece", Kostas je omogućio deci iz siromašnih porodica da besplatno uče strane jezike u bilo kojoj privatnoj školi u gradu i da besplatno dobiju knjige koje su im potrebne za nastavu. Inače, knjige za redovnu nastavu u osnovnoj školi su takođe besplatne za đake.

Gradonačelnik Patre obezbedio je celodnevnu besplatnu ishranu za sve siromašne i đake državnih škola. Takođe, siromašnim građanima je smanjio dažbine, a bogatim povećao.

Plažu u dužini od 800 metara uredio je za samo 1.000 evra, a njegove kolege iz drugih gradova za takav poduhvat znaju da potroše i po 300.000.

Kostas je svim građanima omogućio da koriste parking od 1.000 mesta, koji su ranije koristili samo opštinski službenici.

Velike površine pod maslinjacima koje pripadaju gradu, dao je na raspolaganje siromašnima, a pre toga koristili su ih policajci i sveštenici.

Građani Patre kažu da je ovo samo deo onoga što je Kostas unapredio u svom gradu, te da bi svi gradonačelnici grčkih gradova, ali i šire, treblo da se ugledaju na njega.

VIDEO: Raj na zemlji: Upoznajte grčko ostrvo za koje je malo ko čuo

(Telegraf.rs/Live from Greece)

>

Prvi put je otišla na Krf i posle 10 dana shvatila u kolikoj laži živi većina Srba: Zapušila je usta svima koji kažu da su "obišli čitavu Grčku"

  Srbija | 11 shares

Šta očekuje Makedonsku pravoslavnu crkvu nakon što je Ukrajinska dobila autokefalnost? (FOTO)

  Jugosfera | 0 shares

Uzeo je kesu zelene salate, a unutra je nešto počelo da se mrda: Shvatio je da gleda u pravu grozotu (FOTO)

  Svaštara | 3 shares
>

Svi na svetu kinesku valutu zovu JUAN, i svi greše: Njeno pravo ime zapravo je...

  Zabavnik | 0 shares

Zeka astronaut "sleteo" u Japan pa prošetao ulicama Tokija (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Mali japanski grad, kolevka nindži, suočava se sa nedostatkom ovih ratnika: Turisti dolaze da ih vide, a oni kao da su nevidljivi

  Svaštara | 0 shares
>Povezane vesti