NOVA SKANDALOZNA IZJAVA PREDSENDIKA FILIPINA "Upucajte žene u VAGINE, bez njih su

13.2.2018 18:16:25
Broj pregleda: 4
Podeli Tvituj Podeli na G+

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je još jednom zaprepastio svet svojim izjavama i pozivom na nasilje.

On je rekao svojim vojnicima da bi trebalo da žene komunističke pobunjenice gađaju vatrenim oružjem u vaginu, umesto da ih ubijaju.

Ovo je novo naređenje. Nećemo vas ubijati. Samo ćemo vam pucati u vaginu. Bez nje ćete biti beskorisne rekao je on vojnicima u govoru prošle nedelje.

Njegov govor je izazvao i smeh u publici.

Ove reči su osudile brojne organizacije za zaštitu ljudskih prava.

Njegova izjava mogla bi da ohrabri seksualno nasilje i ratne zločine, smatraju borci za ljudska prava, prenela je agencija AP.

Organizacije Hjuman rajts voč, sa sedištem u SAD, osudila je tu njegovu izjavu koja ohrabruje vojsku na seksualno nasilje tokom oružanog konlikta.

Levičarska grupa Karapatan saopštila je da je Duterte sebe predstavio kao fašistu zapenjenih usta koji podstiče najgora kršenja medjunarodnog humanitarnog prava”.

Duterteova izjava poslednja je u nizu njegovih pomahnitalih ispoljavanja tiranije, ludila i mačizma”, rekla je generalni sekretar Karapatana Kristina Palabaj.

Duterte je prošle godine rekao vojnicima da smeju sa siluju do tri žene , a da će on ići u zatvor umesto njih. To je navodno bila njegova šala.

Za ovo ratno stanje i sve njegove posledice ja i samo ja ću biti odgovoran. Vi samo radite svoj posao. Ja ću da se bavim ostalim. Ja ću da idem u zatvor umesto vas. Ako silujete tri (žene), reći ću da sam ja to uradio rekao je predsednik Filipina.
Povezane vesti