NOVI UDAR NA CRNOGORSKE KRIMINALCE Policija u 6 ujutru zakucala na vrata, nisu stigli ni da

16.11.2017 8:46:47
Broj pregleda: 503
Podeli Tvituj Podeli na G+

U Crnogoj Gori od ranog jutra počela je velika policijska akcija. Kriminalistička policija uhapsila je pet, i privela 29 osoba tok pretresa u Bijelom Polju, Podgorici i Danilovgradu na 33 lokacije.

Vijesti” saznaju da je u Podgorici zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija uhapšen Nikola Jovanović, a u Bijelom Polju zbog neovlašćenje proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga Dražen Đurđević.

Kako je saopšteno iz Uprave policije oduzeta je veća količina oružja, municije, droge, vozila i sredstva komunikacije.

Pretresima na području Bijelog Polja, koje su u koordinaciji sa kriminalističkom policijom obavili službenici CB Bijelo Polje, Odseka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije, pronađeno je i oduzeto:

Pretresima na području Podgorice i Danilovgrada, koje su u koordinaciji sa kriminalističkom policijom obavili službenici CB Podgorica sa pripadajućim Odeljenjem bezbednosti Danilovgrad, pronađeno je i oduzeto:

Prema saznanjima Televizije Vijesti” pretresi su izvršeni kod Milića Šakovića, Marka Šakovića, Miloša Šakovića, Nikole Jovanovića, Sava Lopičića, Miloša Pavićevića.

U Bijelom Polju je prema saznanjima Vijesti” jutros uhapšen i Safet Kolić.

Nad privedenim licima se vrši kriminalistička obrada. Sve dalje aktivnosti prema privedenim licima će biti preduzete u konsultaciji sa nadležnim tužiocima saopšteno je iz Uprave policije.

U Bijelom Polju, policija je oduzela kokain, marihuanu

Pretresi u Podgorici i Bijelom Polju su počeli u 6 časova.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u osam akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 137 lokacija na jugu i severu i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupoceni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih dela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće veštačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim delima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju saopšteno je iz policije.
Povezane vesti