Obeležen Dan ombudsmana u Novom Sadu

20.10.2017 12:56:41
Broj pregleda: 28
Podeli Tvituj Podeli na G+
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavio je danas u Novom Sadu da je prvog dana po stupanju na dužnost gradjanima dao obećanje koje je počeo da ispunjava, a to je da će biti otvoren prema njima i da će dolaziti u njihove opštine. "Uvideo sam da mnogi koji žele da razgovaraju sa mnom lično, nisu u situaciji da dodju u Beograd gde se nalaze kancelarije Zaštitnika gradjana, i to uglavnom iz finansijskih razloga. Kao što smo danas u poseti Novom Sadu, tako ćemo obići celu Srbiju", najavio je Pašalić na obeležavanju "Dana ombudsmana" u Novom Sadu.

Pašalić je naglasio da je sa čelnicima Grada Novog Sada danas razgovarao o rešavanju konkretnih problema gradjana, te da su pokrenuta mnoga pitanja u cilju efikasnijeg rešavanja problema.

"Siguran sam da ćemo tim pitanjima dati epilog i da će to biti na korist gradjana Srbije. Direktna i otvorena komunikacija je veoma bitna, jer se problemi efikasnije rešavaju neposrednim kontaktom sa onim ko može da ih reši", rekao je Pašalić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je u razgovoru s državnim ombudsmana fokus bio na pitanjima šta je to što centralni nivo uočava kao problematiku koja se reflektuje na gradove i opštine.

"Mi smo spremni da nastavimo dalju saradnju i nadam se da ćemo ići u pravcu organizovanja periodičnih sastanaka po odredjenim segmentima, odnosno po onome što gradjani ističu kao njihove zahteve ili pritužbe, a tiču se kako centralnog, tako i lokalnog nivoa", rekao je Vučević.

U okviru "Dana ombudsmana" u Novom Sadu, zaštitnik gradjana je razgovarao i s Novosadjanima, ali i s predstavnicima lokalnih institucija, zdravstvenih ustanova, Pokrajinskim ombudsmanom, Zaštitnikom gradjana Novog Sada i nevladinim organizacijama. 
Povezane vesti