OBILAZIO SAM MANASTIRE Nasilnik iz Surčina ženi pucao u noge, bežao dve godine,

15.5.2018 16:17:07
Broj pregleda: 2391
Podeli Tvituj Podeli na G+

Novica Elek (35), nasilnik koji je 2. aprila 2016. pucao u noge i teško ranio bivšu suprugu Tijanu Sekulić u Beogradu, juče je saslušan u Trećem osnovnom sudu u Beogradu nakon što je sredinom nedelje po poternici uhapšen na graničnom prelazu između Makedonije i Kosova i Metohije, saznaje Blic”.

On je do petka bio u ekstradicionom pritvoru, kada je po ubrzanoj proceduri doveden u Beograd.

Sve ove godine bio sam u Surčinu na svojoj adresi. Niko me nije tražio. Da sam bio u Beogradu, može da potvrdi moja ćerka, koju sam svakodnevno viđao. Na dan kada sam uhapšen bio sam na Kosovu i Metohiji, obilazio sam Dečane i druge srpske manastire. Nisam se krio ni od koga ovako je juče na saslušanju u Trećem osnovnom sudu govorio Novica Elek.

Nakon saslušanja njemu je određen pritvor.

Podsećanja radi, za Elekom je nešto više od dve godine bila raspisana poternica Trećeg javnog tužilaštva u Beogradu. Nakon što je saznala da je njen bivši suprug koji je živeo u bekstvu dve godine konačno uhapšen, Tijana je za Blic” rekla da su se u iščekivanju njegovog hapšenja i ona i njena porodica grozno osećali.

Plašim se i dalje. To što je on uhapšen, ne znači da smo moja porodica i ja bezbedni kaže Tijana, koja je tog dana upucana sa tri hica u noge u Surčinu.

Prema njenoj priči, Elek ju je posle izlaska s posla bukvalno kidnapovao nasred puta. Ranjenu ju je potom izbacio iz automobila i ostavio u teškom stanju.

Tijana Sekulić: Odveo me je na njivu, prislonio mi pištolj na čelo, a onda pucao u noge

Sekulići su, inače, godinama trpeli maltretiranje od Eleka, a Tijanin otac Živko je bivšeg zeta nekoliko puta prijavljivao policiji zbog različitih krivičnih dela. Neki od tih postupaka i dalje su u fazi istrage.

Udario je u moj auto, kola su mi stala. Neki čovek je prišao, rekla sam mu da pozove policiju, ali Novica je izvukao pištolj i zapretio mu, pa je ovaj pobegao. Ušao je u moja kola, tražio je neki moj navodno skriveni telefon, za kosu me izvukao napolje i prebacio u svoja kola. Nismo otišli daleko, stao je u nekim njivama, prislonio mi pištolj uz glavu i rekao: Imaš fore do pet da mi kažeš ko te vozi na posao!” Odmah je zapucao. Pogodio me je u noge. Da njegov prijatelj nije slučajno naišao i molio ga da me preveze u bolnicu, umrla bih u toj njivi ispričala je Tijana.

Prema njenim rečima, Novica ju je punih pet godina mučio.

Kada smo se upoznali 2005, bio je divan prema meni. Kada sam još tokom trudnoće, godinu dana kasnije, shvatila da je kriminalac, postao je nasilan. Šutirao me je i dok sam bila trudna. Naš brak je izgledao tako što ja svakih desetak dana pobegnem od njega, pa me on vraća kući. Pretukao me je i pucao na mene i 2012, sledeće godine je dva puta napao mog oca, pretukao ga pred mojom ćerkom. Niko, međutim, nije reagovao, nije završio iza rešetaka, ti postupci i dalje traju. Moraš da shvatiš da sam ja bog i da mi niko ništa ne može”, govorio mi je. Ja sam bog, živećeš kao biljka”, ponavljao je. Sada živimo u strahu: policija nas ne čuva, on može da upadne svakog trenutka pričala je Tijana.

Katančević: Određen pritvor

Advokati uhapšenog Novice Eleka Dalibor Katančević i Miloš Mršović, potvrdili su za Blic” da je njihov klijent saslušan u Trećem osnovnom sudu.

Novici Eleku je određen pritvor da ne bi uticao na svedoke, zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio delo. O detaljima saslušanja u ovoj fazi postupka ne bih govorio kartko je rekao Katančević.
Povezane vesti