OPROŠTAJNOM PORUKOM NAJAVIO ZLOČIN Porodici supruge rekao da ih voli i da im želi sreću, a

5.1.2018 11:16:02
Broj pregleda: 181
Podeli Tvituj Podeli na G+

On je nju planirao da ubije. Pre nekoliko dana napisao je poruku mom mužu da nas voli, da nam želi svima puno sreće i zdravlja, zbog čega smo se zapitali”

O tome šta je prethodilo tragičnoj večeri, kada je Dalibor Skočo (41), napao nožem svoju ženu Milicu (34) polomio prst ćerki Anastasiji (13), a potom skočio kroz prozor sa petog sprata, zbog čega je sutradan u bolnici i preminuo, priča Miličina starija sestra Katarina Savićević Drapšin.

Moj zet nije bio loš čovek. Imao je dobru dušu, ali je imao psihološki problem koji nije bio lečen, a to je patološka ljubomora kaže Katarina.

Dalibor je prema Milici, priča Katarina, tokom celog braka imao agresivne ispade, a sve zbog toga što je bio ljubomoran.

Moja sestra je lepa, atraktivna i uvek doterana. Ona je sa Daliborom od 2003. godine, a viđali su se i pola godine pre toga. Njegovo nasilničko ponašanje trajalo je godinama. Jednom je čak i ošamario čoveka na moru jer ju je pogledao. Za ovo su čak i komšije znale jer su sve čule, a i videle, jer ju je jednom i davio na terasi priča Katarina.

Kako dodaje, ovo nije nešto što je Milica dopuštala. Ona je naime Dalibora već dva puta ostavljala, 2009. i 2015. godine.

I naša mama i pokojni tata koji je od stresa bio i šlogiran, su proživljavali to sve, a meni je kao sestri sve pričala. Dalibor je čak imao i faze da joj zabrani izlaske iz kuće, međutim poslednjih godina se smirio. Ona je upisala ekonomiju na jednom privatnom fakultetu. Iako majka dvoje dece, htela je to da završi kaže Katarina.

Međutim, situacija je eskalirala kada se zaposlila.

Milica radi u stranoj firmi za nekretnine. Njegova porodica se bavi stambenom gradnjom, čak im je jedna zgrada u fazi izgradnje u Beogradu gde su i prodali nekoliko stanova, dakle finansijski stabilna porodica. Tada je on iz te agresije odjednom upao u depresiju. Prestao je da ide na posao i po ceo dan nije izlazio iz pidžame priča Katarina.

Kako dodaje, i Dalibor je bio svestan da se njihov brak kao takav ne može nastaviti. Ono što Katarina navodi kao razlog što Milica i Dalibor nisu okončali brak jeste što je on iz veoma patrijahalne porodice gde je sramota obratiti se psihijatru, sramota i razvesti se

Moja i Miličina mama savetovala ga je da se obrati lekaru. On se čak i poverio jednom mom mužu kako bi hteo da se rastavi, ali je razmišljao o tome šta će njegova porodica na to reći. Svoju muku nije imao sa kim da podeli kaže Katarina.

Podsetimo, Dalibor Skočo skočio je u utorak uveče sa petog sprata stana u Ulici Bulevara Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu, nakon što je napao ženu i ćerku. Dalibor je nožem nasrnuo na Milicu, a potom i polomio prst ćerki dok je ona pokušala da zaštiti majku. Nakon toga se zaključao u stan, a zatim i skočio sa prozora iz kuhinje, da bi usled posledica pada sutradan preminuo u Urgentnom centru.

Nije prijavljeno nasilje

Milica, inače, dosad nije prijavljivala supruga za nasilje ni policiji ni tužilaštvu nadležnom za Novi Beograd, a njen suprug Dalibor nema čak ni prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira (kakva se pre izmena zakona često podnosila za blaže oblike nasilja u porodici, poput uznemiravanja u javnosti).

On nije osuđivan ni prijavljivan: jedini način na koji je zabeležen u krivičnoj evidenciji je prijava za nelegalnu gradnju.
Povezane vesti