Otkrivena laboratorija skanka u Inđiji, uhapšeno petoro (FOTO)

13.3.2018 22:15:50
Broj pregleda: 21
Podeli Tvituj Podeli na G+

Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), otkrili su ilegalnu laboratoriju za uzgoj skanka” i uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su M.Š. (30), N.J. (28), O.R. (28) i Ž.M. (41), svi iz Sremskih Karlovaca, i B.S. (41) iz Pećinaca, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

Pročitajte još: Banda iz Srbije rasturala skank”

Sumnja se da su se članovi ove organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu bavili proizvodnjom i prodajom skanka”, koji su distribuirali krajnjim kupcima na teritoriji Srbije.

Policija je prilikom pretresa porodične kuće jednog od osumnjičenih u Inđiji u podrumskim prostorijama pronašla savremeno opremljenu laboratoriju za uzgoj skanka” u veštačkim uslovima, a uhapšeni članovi organizovane kriminalne zatečeni su u toku branja i pakovanja droge.

Sinhronizovanim pretresima na više adresa, zaplenjeni su oko 80 kilograma skanka”, kao i pištolj magnum 357” sa 49 metaka i dva luksuzna putnička vozila.

Pročitajte još: Uhapšen grančini policajac zbog sumnje da je prenosio ”skank”

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), akciju se sproveli u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jednice (SAJ), u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.
Povezane vesti