Ovo je moja poslednja faza u borbi sa leukemijom: Nikola je skupio snagu, snimio video koji para dušu i zamolio za jednu stvar (VIDEO)

16.5.2018 17:15:43
Broj pregleda: 32
Podeli Tvituj Podeli na G+

Nikola Stanišić, humanitarna akcija
Foto: Nikola Stanišić

Nikola Stanišić Driga (23) i dalje vodi životnu bitku sa akutnom limboplastnom leukemijom. Sada je smogao snage da se obrati svim ljudima dobre volje i da još jednom objasni agoniju i bol kroz koju prolazi u borbi sa leukemijom.

Mali Dimitrije je prvih 72 sata na ovom svetu bio na liniji između života i smrti: Ne hoda i ne govori, ali njegov osmeh kaže sve

Nikola je snimio video u kom je opisao u kakvom se zdravstvenom stanju nalazi:

- Zajedno, uz podršku porodice 22. maja ulazim u poslednju bitku sa leukemijom. Posle prvog ciklusa hemoterapije leukemija mi se odmah vratila... Tada sam shvatio koliko je ona agresivna. Veoma sam teško podneo transplantaciju matičnih ćelija i 15. decembar je bila noć kada je bila bitka između života i smrti... Nisam mogao da jedem, imao sam veliku upalu pluća... Na kontroli koja je obećavala meni i mojoj porodici da ću ići kući ja saznajem da mi se bolest vratila, ali sada na koži - priča Nikola.

Prema njegovim rečima, taj problem je rešen jednomesečnom terapijom zračenja.

Ali je onda usledila nova kontrola.

- Tada saznajem da se bolest opet vratila, ali ovoga puta na nervi sistem.

Lekari odlučuju da mu daju još jedan ciklus hemoterapije. Ipak, to nije dovoljno.

Jedino rešenje je da Nikola primi novu terapiju antitelima zajedno sa limfocitima njegove donorke.

Njemu i njegovoj porodici je potrebna finansijska pomoć. Nastavak finalne bitke košta isto onoliko koliko je koštalo Nikolino lečenje od oktobra do sada.

EVO NA KOJI NAČIN MOŽETE DA POMOGNETE NIKOLI:

* Upišite 366 i pošaljite SMS na 3030

* Dinarski račun 160-483618-51

* Devizni račun 00-540-0002310.0

* IBAN: RS35160005400002310055

VIDEO Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs)
Povezane vesti