Poslednje halo sa majkom

13.2.2018 4:46:34
Broj pregleda: 10
Podeli Tvituj Podeli na G+

Zabeleženo je da se pevačica u 16.42 čula sa kumom Verom, a sedam minuta kasnije s majkom. Razgovori su trajali od 10 do 30 sekundi.Suprug Jelenu zvao posle 17.00 časova

VEŠTAČENjE sa baznih stanica i telefonska komunikacija koju su neposredno pre nestanka Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine obavljali ona i njen suprug Zoran uvršćeni su u dokaze i deo su optužnice koju je protiv njega Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo krajem prošle nedelje. Zoranu se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

U knjizi kompanije “Novosti” o misterioznoj smrti Jelene Marjanović, između ostalih, navode se i ovi dokazi. Naime, zabeleženo je da se pevačica u 16.42 čula sa kumom Verom, a sedam minuta kasnije s majkom. Razgovori su trajali od 10 do 30 sekundi. Utvrđeno je da je od 16.50 pa nadalje bilo poziva, ali ne i njenog odgovora. Analizom Zoranovog telefona utvrđeno je da je od 17 sati nekoliko puta zvao suprugu, a pošto mu se nije javljala, počeo je da poziva ukućane, prijatelje, kao i poznanika u policiji, koji ga je posavetovao da se javi u PU Beograd i prijavi njen nestanak.

Optužnica koja je podignuta posle skoro dvogodišnje istrage predata je Višem sudu, koji treba da utvrdi da li ona sadrži sve potrebne elemente, a da je zatim prosledi Marjanoviću i njegovim advokatima. Prema zakonu, oni imaju pravo žalbe, i ako ona bude prihvaćena, Tužilaštvu će biti naloženo da se uradi dopuna istrage. U slučaju odbijanja, naredna instanca za žalbu odbrane je Apelacioni sud. Ukoliko i on odbaci žalbu, optužnica će stupiti na pravnu snagu, pa će biti zakazan početak suđenja. Tako se može očekivati da glavni pretres započne tokom proleća.

TREĆI TELEFON

ZORAN Marjanović je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen sedam dana nakon što je otkriven treći telefon koji je koristila Jelena. Njega je, kako su “Novosti” objavile, pronašao jedan Borčanac, a u telefonu je bilo pregršt slika. Utvrđeno je da je bio korišćen posle pevačicine smrti.
Povezane vesti