Pritvor zbog utapanja dečaka u Jagodini

21.7.2018 15:47:04
Broj pregleda: 93
Podeli Tvituj Podeli na G+

Nakon smrti Riada H. (14) iz BiH u jagodinskom hotelu i hapšenja tri osobe, nastavlja se istražni postupak. Riad i tri devojčice krišom otišli u veliki bazen

Sudija za prethodni postupak i predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević danas je odredio kućni pritvor uz nadzor Aidi H. (31) i Melihi H. (52), odgovornim licima Udruženja Dečija radost” iz Bosne i Hercegovine. Milošu A. (30), odgovornom licu hotela Alfa”, određen je zatvorski pritvor do 30 dana. Aida i Meliha biće u jednoj kući u Jagodini dokle god se ne završi istražni postupak.

Sumnja se da su ljudi iz udruženja propustili dužan nadzor nad decom, a da osoblje hotela nije primenilo mere zaštite na bazenu Alfa”, zbog čega se, kako se sumnja, u bazenu utopio Raid H. (14) iz Kladnja. On je bio gost hotela sa ostalim članovima udruženja Dečja radost”.

PROČITAJTE JOŠ: TRAGEDIJA U JAGODINI: Troje iza rešetaka zbog utapanja dečaka

Kako Novosti” nezvanično saznaju, 37 dece iz Udruženja za promociju obrazovno-kulturnih i edukativnih aktivnosti Dečja radost” iz Kladnja sa predsednicom Melihom H., sedam volontera i četrdesetak dece iz Požege, u utorak je stiglo u hotel oko 18.30. Večerali su, a onda su otišli do malog bazena u kome su se deca kupala.

Pošto im je osoblje hotela reklo da je veliki bazen dubok dva i po metra, deci je zabranjeno da se kupaju u njemu rekao nam je izvor iz istrage. Lekarka koja je bila sa njima je 15 minuta pre zatvaranja bazena, u 22 sata, rekla da svi izađu. Deca su poslušala i krenula ka svojim sobama. Tri devojčice i pokojni Riad H. ubrzo su se iskrali napolje, prošli kroz prazan kafić i otišli u veliki bazen.

Riad se, navodno, drugaricama hvalio da ume dugo da roni, ali one su htele da preplivaju celu dužinu bazena. Pošto je on otišao ispod vode, one su počele da plivaju. Kada su izašle iz bezena i videle da ga nema, počele su da ga dozivaju. Stravičan prizor ih je sledio. Telo njihovog druga bilo je na dnu sredine bazena. Odmah su pozvale doktorku koja je pokušala da ga reanimira, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć. Nažalost, Riadu nije bilo spasa.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI DETALjI TRAGEDIJE KOD JAGODINE: Deca ušla u veliki bazen, a onda su primetila da nema Riada (14)

NA GODIŠNjEM ODMORU

VIŠE tužilaštvo odredilo je pritvor do 30 dana i četvrtom osumnjičenom, V. V. (31), odgovornom licu hotela Alfa”, koji je i vlasnik hotela. Kako Novosti” saznaju u Višem tužilaštvu, njega policija nije uhapsila kada i ostale osumnjičene, jer nije bio dostupan. Predstavnik hotela je tužilaštvu rekao da se nalazi na godišnjem odmoru i da će s
Povezane vesti