Prvi gej par u Nemačkoj usvojio dete: Dečak živeo sa njima od rođenja, a onda ih država obradovala na najlepši mogući način

11.10.2017 7:12:18
Broj pregleda: 2761
Podeli Tvituj Podeli na G+
>

Dvojica muškarca u Berlinu postali su prvi homoseksualni par u Nemačkoj koji je zajedno usvojio dete, dečaka koji je živeo sa njima takoreći od rođenja.

> > >

Dok u Americi usvajaju malu decu, u Japanu usvajaju ODRASLE MUŠKARCE: Razlog je potpuno neverovatan!

Lezbijska i Gej Asocijacija Berlin-Brandenburg navela je danas da su vlasti zvanično obavestile par da je usvajanje odobreno.

Mihael i Kai Korok bili su među prvim istopolnim parovima u Nemačkoj koji su se venčali posle stupanja na snagu zakona koji dozvoljava takve brakove 1. oktobra.

Par već nekoliko godina pruža hraniteljsku negu deci i planirao je, dok se zakon nije promenio, da se suprotstavi pravnim preprekama koje su sprečavale istopolnim parovima da zajedno usvajaju decu.

Zakon koji omogućava "brak za sve" stupio je na snagu u Nemačkoj 1. oktobra. Zakon o "braku za sve" usvojen je u Bundestagu 30. juna, čime je Nemačka postala 23. država koja je legalizovala istopolne brakove.

Homoseksualni parovi u Nemačkoj mogli su od 2001. godine da sklapaju takozvana "registrovana partnerstva", ali su na osnovu njih imali manje prava nego venčani heteroseksualni parovi. Novi zakon im je sada dao puna bračna prava, uključujući mogućnost usvajanja dece.

(Telegraf.rs/Beta)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata
Povezane vesti