PRVO JOJ DOBACIVAO, A UBRZO I UDARIO Francuska šokirana napadom na studentkinju usred dana u

31.7.2018 4:46:34
Broj pregleda: 988
Podeli Tvituj Podeli na G+

Francuska je šokirana napadom na studentkinju Mari Laguer (22) koji se dogodio u Parizu i koji je počeo kao vređanje, a završio se udarcem u glavu.

Laguer je hodala ulicom dok je iza nje išao muškarac koji je počeo da joj dobacuje uvredljive komentare sa seksualnim konotacijama.

Kako je objasnila, ona se prošlog utorka vraćala s posla oko 19 sati kada je muškarac počeo da dobacuje za njom.

Nije to bilo prvi put, ni tog dana, ni tog meseca. Sve se to polako skupljalo. Naljutila sam se i rekla mu da začepi. Nisam mislila da će čuti, ali čuo je ispričala je.

Tada je muškarac postao agresivan i bacio na nju pepeljaru, promašivši je tek za koji centimetar. Sve ovo dogodilo se pored terase kafića, čija je nadzorna kamera sve snimila. Nakon što je bacio pepeljaru, on joj se približio i udario je.

Znala sam da će me udariti. Mogla sam da pobegnem, ali to nije dolazilo u obzir. Nisam htela da spustim pogled i sigurno nisam planirala da se izvinjavam dodala je.

Nakon udarca, muškarac je nastavio da viče na nju, pa je krenuo. Ipak, gosti kafića su videli šta se dogodilo i povikali su na njega, a neki i krenuli za njim.

Devojka je prvo odlučila da ode kući, ali se putem predomislila, pa se vratila u kafić i zatražila gostima da budu svedoci policiji jer je odlučila da prijaviti šta se dogodilo. Oni su pristali, a iz kafića su joj dali video snimak napada da bi mogla da uhvati napadača. Snimak je u međuvremenu pregledan preko 900.000 puta.

Laguer je na svom Fejsbuku objavila da je teško odupreti se nasilju, ali i da ono pogađa sve žene, pa je vreme da se kaže stop.

Ne mogu da ćutim i ne smemo da ćutimo dodala je.

Zbog ovog slučaja dolazi do promena u kažnjavanju uličnog nasilja u vidu maltretiranja i dovikivanja. Francuska vlada već je razmatrala novu meru koja će podrazumevati plaćanje kazne za prestup na licu mesta, piše hrvatski Index.

Prve kazne moći će da budu izdate ove jeseni rekla je ministar Marlin Skiap.

Prestupnici će morati da plate od 90 do 750 evra, a kako javlja BBC”, ova mera deo je paketa meera koji bi trebao da bude usvojen u francuskom parlamentu ove nedelje.
Povezane vesti