PUKOM SREĆOM IZBEGLI SMRT Pred sam kraj misije spasavanja dečaka otkazale pumpe, a onda su se

11.7.2018 14:16:15
Broj pregleda: 39
Podeli Tvituj Podeli na G+

Poslednjeg dana spasilačke akcije na Tajlandu puka sreća spasila je ronioce da ne nastradaju nakon što su izvukli i poslednjeg dečaka. Glavna pumpa koja je ispumpavala vodu iz pećine prestala je da radi, a sam tim i nivo vode rapidno da raste, u trenutku kada su članovi spasilačkog tima bili u komori 3, oko 1,5 kilometar od izlaza.

Nekoliko sati nakon što je i poslednji dečak izvučen na površinu, trojica ronilaca iz Australije sa kojima su razgovarali novinari Gardijana” čistili su opremu u komori 3, inače bazi spasilačkog tima unutar pećine gde je nivo vode bio dovoljno nizak da je dozvoljavao da se hoda. Tada je glavna pumpa prestala da radi, a voda brzo da puni komoru.

Erik Braun, Miko Pasi i Klaus Rasmusen, ronioci koji su učestvovali u spasavanju poslenje grupe dečaka

Nivo vode je počeo je neverovatno brzo da raste. Začuli su se jezivi krici članova spasilačkog tima koji su se borili da se dokopaju suvog dela i pobegnu od vode koja nadolazi.

Krici su se začuli pošto su glavne pumpe otkazale i voda je počela da nadolazi. Pojavljivala se svih strana rekao je jedan od ronilaca za Gardijan”.

Sva ta svetla sa šlemova sevala su dok su se penjali uzbrdo u komori, a voda je nadolazila rekao je jedna od ronilaca.

Oko 100 spasioca koji su se nalazili u tom delu pećine, krenulo je ka izlazu i sat vremena kasnije i oni su bili na bezbednom.

Sa njima su na površinu izašli i trojica pripadnika tajlandskih foka” i australijski lekar koji su prethosnih dana bili sa dečacima i njihovim trenerom u pećini.

Podsećamo, dečaci i njihov trener u pećini su boravili od 23. juna. Spaseni su tokom poslednja tri dana u tri faze prvog dana četvorica, zatim još četvorica da bi poslednjeg dana bilo izvučeno i poslednja četiri fudbalera i njihov trener.
Povezane vesti