Putin je ministarki Knajsel za svadbu poklonio žute suncokrete i ruže, a taj gest ima skriveno značenje

19.8.2018 12:15:39
Broj pregleda: 167
Podeli Tvituj Podeli na G+
>

Venčanje ministarke inostranih poslova Austrije, Karin Knajsel juče je bilo u centru medijske pažnje pošto je svadbi prisustvao predsednik Rusije Vladimir Putin. Osim njegovog prisustva, pažnju su svima privukli i pokloni koje je doneo, u pitanju su kozaci ali i žuti buket cveća.

> >

Dva sata Putinove dominacije u Austriji: Sa kozacima i buketom došao na svadbu, otplesao stiskavac, pa otišao da se nađe s Merkelovom (FOTO)

Kako bi doneo neki tradicionalni ruski poklon Putin se odlučio za kozake. Ipak kada je ulazio, ministarki Knajsel je predao buket cveća žute boje, koju šefica diplomatije posebno voli, a u pitanju je buket identičan onom koji je nosila na večanju. Svi su se pitali zašto baš žuto cveće, i koja je njegova simbolika, a mi smo pronašli odgovor.

Buket žutog cveća, simbol je prijateljstva, novog početka i uživanja. Postoji dobar razlog zašto ne možete odoleti da se ne nasmejete i ozarite kada ugledate buket prelepog, vedrog žutog cveća, jer žuta boja budi osećanje sreće i veselosti.

Buket koji je Putin uručio sadržao je nekoliko suncokreta i jarko žutih ruža, a i za to se vezuju određeni simboli.

Suncokret je od davnina smatran simbolom radosti i života, ali i simbolom odanosti i dugovečnosti. Suncokret u rano jutro svoje cvetove okreće ka Suncu na istoku, prati njegovu putanju tokom dana ka zapadu, da bi kada Sunce zađe njegova cvetna glava klonula kao da spava. Po toj karakteristici suncokret je i dobio ime.

Pošto odano prati Sunce suncokret označava obožavanje i zanesenost. Simbol je za zdravlje, mudrost. Latice ove biljke koriste se u ritualnim kupkama, kako bi donele sreću i tugu zamenile radošću.

Što se tiče ruža, one su svoje značenje vremenom menjale, a kroz istoriju, žuta boja se usko povezivala sa Suncem. Kao izvor svetla i toplote, sunce je sastavni deo života na zemlji i bilo je obožavano u mnogim ranijim kulturama. Nije iznenađenje što se boja sunca vezuje za mnoge pozitivne konotacije. U mnogim Istocnim kulturama, na primer, žuta boja predstavlja uživanje, mudrost i moć.

Kada nekome poklonite buket žutih ruža to će definitivno kod te osobe izazvati vesela osećanja topline i sreće. Suprotno od romantičnih značenja ostalih ruža, žute ruže su simbol iskrenog prijateljstva. To im daje posebno mesto među ružama. Možda ne postoji bolji cvet od žute ruže da izmami nekom širok iskren osmeh.

Bilo kako bilo, Putin je sudeći po ovom tumaču, žutim buketom poželeo Knajselovoj sreću na nekom novom početku, dug život pun radosti, odanosti, zdravlja. A pre svega joj je dokazao da je smatra istinskim prijateljem.

(Telegraf.rs)

>

Putin je na venčanju austrijske ministarke izašao na podijum, zanjihao kukovima, a onda pokazao koliki je džentlmen (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Sastanak u dvorcu kod Berlina: Putin s Merkelovom o Siriji, Ukrajini i "Severnom toku 2" (FOTO)

  Svet | 0 shares

Da vam više nikad ništa ne bude tesno: Tačne dimenzije slova u veličinama garderobe za žene (INFOGRAFIKA)

  Moda | 2 shares
>

Saobraćajna kamera zabeležila jezive snimke: Autobus se prevrnuo, ljudi ispadaju kroz prozore (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Policajci vode rat na internetu, a ovi su pobednici: Izazivaju se međusobno, pa snimak okače na društvene mreže da vide svi (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Buđenje pored krmače od preko 150kg? Ovom momku je to sasvim normalno (VIDEO)

  Svaštara | 17 shares
>Povezane vesti