Putin: Turska nema ništa sa napadom na rusku bazu u Siriji

12.1.2018 1:47:20
Broj pregleda: 46
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da mu je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da Turska nema ništa sa napadom na rusku bazu u Siriji u subotu, 6. januara i da se zna ko je podbadač” iza napada drona, preneli su ruski mediji.

On je tokom sastanka sa predstavnicima ruskih medija u Moskvi govorio i o Severnoj Koreji, čijeg je lidera Kim Džong Una ocijenio kao pametnog i zrelog” i dodao da je Kim pobedio u poslednjem sporu Pjongjanga sa Seulom i Zapadom u vezi sa nuklearnim i balističkim programom Severne Koreje.

Ruski predsednik je napomenuo da se problem sa Pjongjangom može rešiti samo pregovorima.

Putin je rekao i to da su optužbe o umešanosti Moskve u predsedničke izbore u SAD, kao i o planovima mešanja Rusije u predstojeće izbore u Italiji besmislica”.

Ruski predsednik je dodao da su optužbe o planovima za mešanje u izbore u Italiji izmišljene sa ciljem da se naruše ekonomske veze Moskve i Rima.

Govoreći o odnosima Rusije i SAD, Putin je naglasio da Vašington treba da radi na unapređenju odnosa dve zemlje, a ne Moskva i da se nada da će Vašington da shvati da optužbe protiv Moskve samo štete interesima SAD.
Povezane vesti