"KAO ČETKA ZA KLOZET!" Ovo je NAJJADNIJA jelka u istoriji: Rimski

20.12.2017 14:15:59
Broj pregleda: 208
Podeli Tvituj Podeli na G+

Slučaj uboge jelke iz Rima, koja je predmet podsmeha Italijana na društvenim mrežama, gde se poredi sa četkom za WC šolju, mogao bi da završi na sudu. Razlog je ogromna svota novca koju je gradska vlast izdvojila za ovu dekoraciju”.

jelka, rim,

Za rimsku božićnu smreku navodno je plaćeno 50.000 evra, bez javnog tendera, a to je gotovo tri puta više nego prošle godine, tvrde rimski građanski aktivisti.

Udruženja za zaštitu potrošača od suda nadležnog za javnu potrošnju traže istragu o mogućem rasipanju gradskog novca na božićnu dekoraciju koja je razočarala Rimljane.

Ovu božićnu jelku Rimljani su prozvali Šugavko” jer liči na četku za čišćenje toaleta, a čuvena smreka ima i svoj Twitter nalog sa porukom imam više pratilaca nego grančica”.

Sporno božićno stablo je 21 metar visoka smreka doneta u Rim s Dolomita, koja je odmah izazvala talas kritika jer izgleda jadno, naročito u poređenju sa blještavim i raskošnim jelkama postavljenim u Milanu ili u Vatikanu.

Udruženja u svojoj prijavi sudu traže otvaranje istrage, kako bi se utvrdilo je li nabavkom ovakvog gotovo mrtvog” stabla načinjena šteta proračunu, odnosno jesu li sredstva bačena na štetu drugih usluga i potreba javnosti.

Osim istrage, udruženja traže i uklanjanje očigledno mrtve smreke, koja je sramotan prizor za građane i turiste” sa trga u centru Rima.
Povezane vesti