Radnici rušili kuću, pa našli ćup sa blagom iz 19. veka: Iz njega se prelivali zlatnici, a vrednost je više stotina hiljada evra

11.6.2018 14:45:46
Broj pregleda: 744
Podeli Tvituj Podeli na G+
>

Blago sa 600 belgijskih zlatnika pronađeno je ove nedelje na zapadu Francuske, baš dok su se radnici spremali da sruše jednu kuću, preneli su lokalni mediji.

> >

Godinama se u njihovom dvorištu krio sef pun novca i nakita. Kada su ga pronašli, otkrili su neverovatnu istinu o njemu (VIDEO)

MISLILI DA JE BOMBA, A ONO...

Radnici su pre rušenja nenaseljene kuće otkrili posudu koja je izgledala kao ručna bomba, a kad su je uzeli u ruke unutra su zveckali zlatnici, rekao je neimenovani predstavnik firme za građevinske radove u gradiću Kemper na zapadu Francuske.

U posudi je bilo 600 belgijskih zlatnika iz 1870. godine sa likom belgijskog kralja Leopolda Drugog.

DEDA KOLEKCIONAR

Lokalna žandarmerija koja je pozvana na lice mesta odnela je blago i stavila ga u sef. Vlasnik kuće je rekao da nije iznenađen otkrićem jer je njegov deda bio kolekcionar.

Blago je procenjeno na nekoliko stotina hiljada evra, a prema francuskom zakonu, polovina blaga će biti vraćena vlasniku imanja, a druga polovina će pripasti onima koji su otkrili posudu.

VIDEO: Rojs King je balkanski kralj Roma

(Telegraf.rs / Beta)

>

Krajišnici će pre migrantima pokloniti kuću, nego Hrvatima: Srbi žele da pomognu ljudima koji pate kao što su oni, ali i da "napakoste" Hrvatskoj

  Jugosfera | 7 shares

Prvi svetski rat, 100 godina kasnije: Kako danas izgledaju mesta sa čuvenih fotografija

  24 Sata | 1 shares

Strašna nesreća na gradilištu u Tuzli: Na radnike se srušila konstrukcija mosta, ima poginulih (FOTO)

  Jugosfera | 0 shares
>

Snimala je sina kako se igra u dvorištu, a onda uočila nepozvanog gosta: Nikad u životu nije bila toliko uplašena (VIDEO)

  Svaštara | 0 shares

Muž kupio četiri televizora da bi mogao da prati Svetsko prvenstvo u fudbalu: Žena mu sada preti tužbom

  Svaštara | 0 shares

Uoči sastanka Trampa i Kima, Singapur je pun novinara: Uživancija na sve strane, probaju se lokalni specijaliteti od kojih ide voda na usta

  Svaštara | 3 shares
>Povezane vesti