RAZVODI TEŠKI MILIJARDE Abramoviča će rastanak od žene SKUPO KOŠTATI, ali NIJE JEDINI

13.8.2017 9:29:14
Broj pregleda: 39
Podeli Tvituj Podeli na G+

Krah trećeg braka ruskog oligarha Romana Abramoviča mediji su već proglasili najskupljim razvodom do sada. Ipak, Abramovič nije rekorder na ovoj listi.

Vlasnik fudbalskog kluba Čelsi i jedan od najbogatijih ljudi na svetu pre nekoliko dana šokirao je javnost saopštenjem da se nakon devet godina razvodi od treće supruge Daše Žukove. Žukova bi mogla da traži polovinu svega što je ruski tajkun stekao od 2008. godine, od kada su bili u braku, a procenjuje se da je reč o sumi većoj od tri milijarde. Razvod prethodnog braka sa Irinom Vajčeslavovnom Abramovič je platio 300 miliona dolara.

Pročitajte još:

Iako je reč o ogromnom novcu, jedan drugi ruski oligarh pretekao je Abramoviča, i to ubedljivo.

Reč je o Vladimiru Potanjinu, čiju je rastavu od supruge Natalije pratio čitav niz skandala, pretnji, tužbi i uvreda. Prema „Forbsu“, vlasnik kombinata „Noriljski nikl“ poseduje bogatstvo od 13,6 milijardi, a polovinu svega preko suda potražuje Natalija. Bivša gospođa Potanjin nije se libila da u javnost iznese prljav veš, optužujući bivšeg supruga čak da je izbacio najmlađeg sina iz kuće.

Buran brak sa Bernijem Eklstonom, bivšim vlasnikom Formule 1, Slavica Eklston okončala je pre osam godina, a svojevremeno on je izjavio da Slavica voli da „teroriše“.

Ona voli da viče i ponekad baca tanjire. Ja odem i sakrijem se u susednu sobu rekao je Eklston, koji je za razvod izdvojio 1,2 milijarde.

Gore od Eklstona prošao je medijski magnat Rupert Merdok, koji je na razvodima izgubio više od tri milijarde dolara.

Ipak, zasad je najviše izgubio Alek Vajldstajn, koji je 1999. godine bivšoj supruzi platio 2,5 milijardi dolara.

Njihov razvod bio je prava poslastica za tabloide, a obeležila ga je i jedna ružna epizoda Žozelin je navodno supruga zatekla u krevetu sa 19-godišnjom manekenkom iz Rusije, koju je uz pretnju pištoljem izbacila na ulicu. Bivši supružnici danas više ne razgovaraju.

Dmitrij i Elena Ribolovljev 4,5 milijardi dolara

Tokom burnog razvoda, bivšem vlasniku “Uralkalija” računi su bili blokirani jer nije želeo da deli novac sa suprugom. Sa Elenom je bio u braku od 1987. do 2014 godine. Imaju dve ćerke, Anu i Jekaterinu.

Vladimir i Natalija Potanjin 5-7 milijardi dolara

Natalija tvrdi da je Vladimir pokušao da sakrije imovinu preko ofšor kompanije, zbog čega ga sada tuži.

Berni i Slavica Eklston 1,2 milijarde dolara

Bivša hrvatska manekenka u braku sa bivšim vlasnikom Formule 1 bila je od 1989. do 2009, tokom kojeg su dobili dve ćerke Tamaru i Petru.

Petra Eklston i Džejms Stant 5,5 milijardi dolara

Ćerka Slavice i Bernija Eklstona i sama trenutno prolazi kroz turbulentan razvod. Nakon šest godina braka, izbacila je iz kuće problematičnog supruga Džejmsa Stanta, a imovina koju sada preko suda dele iznosi 5,5 milijardi.

Alek i Žozelin Vajldstajn 2,5 milijardi dolara

Tokom brakorazvodne parnice, Žozelin je od svog supruga tražila milion dolara mesečno samo za održavanje vile koju joj je ostavio.

Merdok i njegove žene 1,7 milijardi dolara

Za prvi razvod Merdok je Ani Mariji Tori isplatio 1,7 milijardi dolara, dok je druga supruga Vendi Dang dobila 1,8 milijardi.

I sportisti platili razvod

Među sportistima koji su najskuplje platili krah braka su košarkaš Majkl Džordan, koji je razvod platio 168 miliona, i golfer Tajger Vuds, kog je rastava od Elin Nordegen koštala 110 miliona dolara.
Povezane vesti