SAHRANA NEBOJŠE GLOGOVCA Hiljade ožalošćenih na Novom groblju, među njima veliki broj

12.2.2018 18:46:49
Broj pregleda: 141
Podeli Tvituj Podeli na G+

Velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Na Novom groblju je ogromna gužva, ima na hiljade ljudi, i mnogo mladih, a obezbeđenje ne dozvoljava da se priđe crkvi.

Mnogo je i ostavljenih venaca od glumčevih kolega sa FDU, školskih drugova, članova porodice, prijatelja

Na groblje su stigli Nikola Đuričko sa suprugom, Dule Savić, Radoš Bajić, Dubravko Jovanović, Emir Kusturica sa suprugom Majom, Aleksandar Srećković Kubura, Goran Jevtić, Milorad Milinković, Zoran Cvijanović, Dejan Lutkić, Miloš Vlalukin, Voja Brajović, Dragan Mićanović, Jagoš Marković

Na sahranu je došao i nekladašnji glumac, a danas iguman manastira Draginac Rastko Lupulović.

Opelo je počelo u 14 časova uz hor Divne Ljubojević.

Komemoracija Nebojši Glogovcu održana je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde su se od glumca dirljivim govorima oprostili prijatelji i kolege.

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u petak 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.”Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.
Povezane vesti