SAHRANjENE ŽRTVE TRI UDESA: Anđeli postoje, to si ti

12.10.2018 4:48:27
Broj pregleda: 28
Podeli Tvituj Podeli na G+

Sahranjene žrtve iz tri stravične saobraćajne nesreće kod Jagodine i Despotovca, u kojima je 12 osoba poginulo. Ožalošćeni u Trsteniku, Svilajncu, Velikom Selu i Paraćinu

POSLE tri stravične saobraćajne nesreće u mestu Mijatovac, i na putu Despotovac Jagodina u kojima je 12 osoba poginulo, a oko 35 povređeno, danas su sahranjene prve žrtve.

Oko 150 kuća ima selo Dublje kod Trstenika, ali se zato nekoliko stotina duša iz ovog, ali i susednih mesta, Trstenika, Vranjačke Banje, Kraljeva, Kruševca, oprostilo do Marije Čajetinac (33), nastradale na auto-putu. Mezimica svoje porodice, ponos svog sela i svima dobar prijatelj. Da ne govore slučajno najpotresnije narodne pesme o ljubavi između brata i sestre, najtužniji je dokaz mogao da se vidi već na kapiji ožalošćenog doma, gde je Marijin stariji brat Danijel u dubokoj crnini, uz jauke, dočekivao mnogobrojne prijatelje i rodbinu.

PROČITAJTE JOŠ: IZGUBIO ŽIVOTNU BITKU: Kruševac žali Nenada Stefanovića, dvoje dece ostalo bez oca

Nema više ko da me pozove, sestro moja, sestro moja, sestro moja! grmeo je promukao vapaj Danijela Čajetinca, u dvorištu punom cveća koje je redovno zalivala vredna devojka.

Majka Danica nebrojano puta se naglas obratila ćerki, dok bi glava kuće Milivoje Čajetinac tek skupljao snagu da to učini. U selu se već danima govori da je otac krenuo u Novi Sad kada je saznao strašnu istinu i počeo da telefonira ćerki a umesto nje čuo glas koji ga je obavestio o tragediji.

Anđeli postoje, to si ti rekao je Marijin otac Milivoje, poznati privrednik, kome je ćerka bila oslonac u kući i poslu, jer je, posle diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu, vredno radila u porodičnoj firmi Elektron”.

Sahrana Slađana Kostića

Duga kolona prijateljica i prijatelja tiskala se sa cvećem mokrim od suza da izjavi saučešće, oprosti se od Marije, ne prihvatajući da je više nema. A kod rake, na brdu, gde se spuštao sanduk sa telom postradale mlade žene, jedna harmonika i violončelo. Marija je ispraćena sa pesmom Džeja Nedelja”.

Stotine građana okupile su se na gradskom groblju u Svilajncu, kako bi se poslednji put oprostili od sugrađana Slađana Kostića (50) i Zorana Petrovića (58), koji su stradali u teškom udesu u utorak, na putu Svilajnac Despotovac. Slađanova sahrana bila je zakazana za 14 sati, a Zoranova sat kasnije. Na samom ulazu u groblje prvo smo naišli na razrednog starešinu Slađanovog sina, koji je, zajedno sa grupom đaka, došao da izjavi saučešće i položi cveće.

Ispred same kapele, saučešće je primao Božidar Mitrović, Slađanov brat iz Igrišta kod Leskovca, okružen mnogobrojnom familijom.

Sestrić mi je telefonom javio da mi je brat po majci nastradao. Još sam u šoku, ne mogu da verujem da ga više nema.U šoku su i trojica mojih sinova koji žive u Francuskoj, ostali su bez strica. Bio je divan čovek, vredan, pošten. Iza sebe je ostavio troje dece i suprugu, sad moraju dalje bez njega kaže ožalošćeni Božidar.

On je nastradao u zastava” kamionetu, kada je šleper, koji je vozio Milomir Petrović (68) iz Požarevca, udario u zastavu 128”, a potom i u njegov kamionet. Osim njega nastradala su i dvojica radnika iz Rumunije i Bugarske, od 52 i 61 godinu.

Na lokalnom groblju u Velikom Selu kraj Pirota sahranjen je Peđa Antanasijević (32), koji je pre tri dana poginuo u jednoj od dve teške saobraćajne nesreće kod Jagodine. Peđa je iza sebe ostavio suprugu Dušicu, sina Danila, majku Anu, oca Dejana i brata Milana. Na sahrani se okupilo celo selo, prijatelji i poznanici, koji kažu da je Peđa u trenutku pogibije bio van kombija kojim je putovao za Beograd. Na njega je naleteo kamion i pokosio ga.

Peđa Antanasijević, bračni par Miroslav i Suzana Vidanović i Zoran Petrović

Sudija kragujevačkog Apelacionog suda Suzana Vidanović i njen suprug advokat Miroslav sa suzama su ispraćeni danas do večne kuće na paraćinskom groblju. U kragujevačkom sudu održan je komemorativni skup povodom njihove smrti. U prisustvu mnogobrojnih kolega, zaposlenih u sudu, advokata, prijatelja i članova porodice, od njih se na komemoraciji u Kragujevcu biranim rečima oprostila Dubravka Damnjanović, predsednica Apelacionog suda.

Govoreći o svojoj koleginici, ne krijući suze, rekla je da je Suzana bila čvrstog karaktera i plemenite duše, maksimalno posvećena svojoj porodici, kolegama i profesiji.

PROČITAJTE JOŠ: SVEDOK KOJI JE PREŽIVEO STRAVIČAN UDES KOD JAGODINE: Pobegli smo iz kola preko bankine u njivu, počelo je da puca, lomi, udara
Povezane vesti