Šalja: Vučić priprema javnost da ne može da promeni realnost o Kosovu

16.5.2018 13:16:04
Broj pregleda: 34
Podeli Tvituj Podeli na G+
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zna da zemlje "Kvinte" neće promeniti mišljenje o nezavisnosti Kosova, te on priprema javno mnjenje u Srbiji da on ništa ne može da uradi da bi promenio tu realnost, ocenio je politički savetnik predsednika Kosova Hašima Tačija, Bljerim Šalja.

Šalja je to rekao povodom sastanka predstavnika zemalja "velike petorke" SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije, održanog u Vašingtonu, o završnoj fazi dijaloga Kosova i Srbije i o članstvu Kosova u medjunarodnim organizacijama.

"Koliko znamo, predstavnici Kvinte održali su dva sastanka u Vašingtonu o dva specifična pitanja. Prva tema je bila koordinacija članova Kvinte u vezi s članstvomu Kosova u medjunarodnim organizacijama, uključujući i INTERPOL ove godine i potencijalno članstvo u UNESKU sledeće godine", rekao je Šalja za prištinsku televiziju K 7,o sastanku koji je održan prošle nedelje.

On je rekao da je drugi sastanak bio isključivo o dijalogu Kosova i Srbije, odnosno o završnoj fazi tog dijaloga.Povezane vesti