SAN SVAKOG AVANTURISTE Čuveni hipi-kombi se VRAĆA posle 70 godina i to u kakvom izdanju

11.10.2018 4:48:38
Broj pregleda: 83
Podeli Tvituj Podeli na G+

Proizvođač automobila Folksvagen” objavio je da će započeti proizvodnju električne verzije čuvenog kombija VW bus”, koji je planiran za prodaju od 2022. godine.

Detaljnije o novom kombiju Folksvagena” pogledajte u našoj galeriji.

Elektični kombi moći će da se kupi u SAD, Evropi i u Kini, a kompanija obećava da će I.D. Buzz”, kako se zove novi kombi, biti jedan od najuzbudljivijih električnih vozila.

Minibus je bio omiljeno vozilo hipi generacije i fanova stare klasike koji su godinama čekali da se ovo vozilo ponovo pojavi na tržištu.

Kada stigne novi minibus” će imati opseg od oko 483 kilometara, uz mogućnost punjenja do 80% za manje od sat vremena. U planu je i model teretnjak”.

Vrata novog električnog mikrobusa” otvaraće se samo jednim pokretom ruke, a električni motori će biti na oba kraja vozila, maksimizirajući tako prostor za putnike.

U njemu će se moći prevesti do osam ljudi, ali modularna kabina može se prilagoditi različitim potrebama. Automobil takođe ima i potpuno autonomni mod ID Pilot” kada se vozač može zarotirati prema putnicima i uživati u društvu i porodici. ID Pilot planiraju da uvedu tek 2025. godine.

Folksvagenov kombi ili Bulli”, kako je u Nemačkoj poznat ovaj model, prvi put se pojavio 1950. godine. Iako je prvobitno zamišljen kao vozilo za razne namene, danas najčešće predstavlja asocijaciju na hipi pokret i kampovanje.
Povezane vesti