SARA VIDAK PRED SUDOM Sudija je mene uhvatila za ruku i odgurnula, a SASLUŠANJE JE BILO

31.8.2018 18:46:42
Broj pregleda: 68
Podeli Tvituj Podeli na G+

Beograđanka Sara Vidak (20) negirala je na današnjem suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru da je napala sutkinju prekršajnog suda u ovom gradu Jelenu Stanišić. Mlada studentkinja iz Beograda u sud je dovedena kao kriminalac, sa lisicama na rukama.

Vidak je na suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru kazala da je Stanišić nju uhvatila za ruku i odgurnula, pišu podgoričke Vijesti”. Ona je kazala i da je upozorila sutkinju na takvo ponašanje, nakon čega su, kako je navela, usledili panika i povici sutkinje da ju je napala.

Sara tvrdi da nije ogrebala sudiju po ruci, već da je sutkinja sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada.

Kazala je i da je osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.

Sara Vidak ustvrdila je i da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna da je saslušanje bilo iživljavanje” i da je bila nemoćna da bilo šta kaže”, prenose Vijesti”.

Studentkinja iz Beograda je kazala da iz tih razloga nije ni potpisala zapisnik.

Tužiteljka Ljiljana Milić je dostavila sudu tri punomoćja, potpisanih od strane majke Sare Vidak za advokate, i punomoćje potpisano od strane Vidak.

Advokat Srđan Lješković smatra da su dokumenti falsifikovani i da se radi o manipulaciji tužilaštva, jer se radi o pravno neukoj devojci”, piše podgorički list.

Sara Vidak optužena je da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala sudiju Stanišić, te da je sutkinja zadobila laku telesnu povredu.

Ona tvrdi da je Beograđanka fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe.

Vidak i njena porodica, međutim, tvrde da to nije tačno, već da je sutkinja ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.

Stanišić: Kulturno sam im objasnila proceduru

Nakon što je Sara Vidak je završila sa iznošenjem odbrane, oštecena Jelena Stanišić dala je izjavu.

Stanišić je navela da je Vidak i njenom momku koji su došli u sud kulturno objasnila proceduru, ali da se Vidak obraćala drsko i čak zalupila vrata kancelarije.
Povezane vesti