Šaranović saslušan i ostaje u pritvoru

11.1.2018 18:46:22
Broj pregleda: 28
Podeli Tvituj Podeli na G+

Viši sud u Beogradu saslušao je danas Vladimira Šaranovića (41) koji se sumnjiči da je u decembru 2015. godine ubio advokata Vladimira Zreleca na Vračaru Šaranović je uhapšen u utorak u okolini Zrenjnanina.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak doneo odluku da ostaje na snazi rešenje o određivanju pritvora prema okrivljenom od 17. novembra 2017. godine.

Pritvor mu je određen po svim tačkama predviđenim Zakonikom o krivičnom postupku (opasnost od bekstva, bojazan da će utixcati na svedoke, ponoviti krivično delo, zbog težine dela i zaprećene kazne kao i zbog uznemirenja javnosti).

Na ovu odluku branilac i okrivljeni imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanraspravnom veću Višeg suda u roku od tri dana od prijema rešenja, dodala je Stanković.

Ona je napomenula da je Šaranocviću i njegovom braniocu danas pre saslusanja uručeno rešenje o određivanju pritvora, na koje takođe, imaju pravo žalbe krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana.

Protiv Šaranovića je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku istraga za krivična dela teško ubistvo i neovlascena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a tužilaštvo nije vezano zakonskim rokom od 48 sati za njegovo saslušanje, već će ga ispitati naknadno.

PROČITAJTE JOŠ: Šaranović uhapšen iz drugog puta (VIDEO)

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a inače je bio branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića koji je zimus ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Njegova supruga Nataša kao i pomagač u skrivanju nakon ubistva Nenad Milojković uhapšeni su 14. novembra 2017. godine u akciji policije koja je sprovedena 14. novembra na Kanarevom brdu u okviru potrage za Šaranovićem.

Ona se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Milojković za pomoć učiniocu posle izvršenja krvičnog krivičnog dela.

Njima je pritvor produžen za još 30 dana 14. decembra.

Policija je nakon njihovog hapšenja saopštila da je Nataša Šaranović uhapšena u stanu na Kanarevom brdu, u kome je neprijavljeno boravila sa svojim suprugom, i da je u stanu pronašla oko pola kilograma marihuane.
Povezane vesti