SEKS SKANDALI TRESU AMERIKU Ovi moćni muškarci su optuženi za seksualno zlostavljanje, na

12.10.2017 22:23:19
Broj pregleda: 22
Podeli Tvituj Podeli na G+

Od američkog predsednika Donalda Trampa do gostiju televizije Foks njuz” koji su redom padali, ovo je definitivno bila godina seksualnog uznemiravanja, a poslednji od njih bio je producent Harvi Vajnstin.

Nekadašnji finansijer američke Demokratske stranke optužen je od prošle nedelje da je seksualno uznemiravao najmanje 16 žena, uključujući i Anđelinu Džoli i Gvinet Paltrou. Mnogi njegovi bivši saradnici u kompaniji priznali su da su znali za njegove neprikladne seksualne radnje.

Ipak, on je bio samo jedan u nizu optuženih ove godine.

Voditeljka Grečen Karlson podnela je tužbu protiv direktora Foksa” Rodžera Ejlisa zbog seksualnog uznemiravanja prošlog leta, a kasnije su Megan Keli i još šest žena tvrdile da se neprikladno ponašao prema njima na radnom mestu. Ejlis je podneo ostavku u Foks njuzu” prošlog leta, a ove godine je preminuo.

Bil Orajli, domaćin Orajli faktora” otpušten je sa Foks njuza” u aprilu, 18 dana nakon što je Njujork tajms” objavio da je pet žena primilo velike odštete nakon što su tužile Orajlija zbog seksualnog uznemiravanja. Megin Keli je tvrdila da je deo razloga zbog kojeg je napustila Foks” bilo upravo ponašanje Bila.

Entoni Viner, bivši predstvanik Demokratske stranke u američkom kongresu iz Njujorka, osuđen je na 21 mesec zatvora zbog slanja seksualnih poruka petnaestogodišnjoj devojčici. Prošlog septembra Njujorker” je izvestio da je Viner slao eksplicitne poruke i fotografije drugoj ženi, a da su se ubrzo potom on i njegova žena podneli zahtev za razvod. Inače, njegova supruga bila je jedna od glavnih savetnica Hilari Klinton tokon predsedničke kampanje. Još 2011. godine, Viner se povukao iz Kongresa nakon što je otkriveno da je slao seksualne poruke i fotografije drugoj ženi.

Suđenje Bilu Kozbiju za seksualni napad po tri tačke optužnice okončano je u junu uz prekid suđenja, nakon što su dva porotnika odbila da ga osude. Ponovno suđenje zakazano mu je za mart 2018. godine.

Pročitajte još

Prošle nedelje republikanac Tim Marfi povukao se nakon izveštaja da je podstakao svoju bivšu suprugu na abortus, uprkos svojim stavovima protiv tog čina.

Kapitalistu iz Silicijumske doline Džastina Kaldbeka optužilo je najmanje pet žena da ih je seksualno uznemiravao, preneli su američki mediji. Nakon što je vest objavljena u medijima, on se povukao na neodređeno vreme.

Predsednik Amerike Donald Tramp optužen je za seksualno uznemiravanje od strane više žena, što je kako se smatra i priznao na snimku koji se pojavio u javnosti, na kojem se čuje kako govori zgrabi ih za pu”. Nakon toga osvojio je predsedničke izbore, a sve optužbe protiv sebe je odbacio, piše Aksios.
Povezane vesti