SELO ČOKOT ZAVIJENO U CRNO: Umesto proslave punoletstva moje ćerke, spremam sestrinu sahranu

23.12.2018 11:47:28
Broj pregleda: 128
Podeli Tvituj Podeli na G+

Tanja Stanković, posle gubitka voljene Danijele, u subotu na mestu pored pruge gde se dogodila stravična nesreća ČOKOT, selo nadomak Niša, zavijen u crno. Pet žrtava naletanja voza na autobus i još dvadesetak među trideset povređenih u ovom udesu žitelji su ovog pitomog sela.

Udes je zaustavio i život Danijele Stanković (48). Njena sestra Tanja došla je na mesto tragedije, u subotu ujutru da upali sveću.

Radim u Nemačkoj ali sam došla pre nekoliko dana ovde zbog slavlja. Trebalo je da slavimo punoletstvo moje ćerke. Umesto toga pripremamo sahranu. Moja sestra Danijela preminula je na mestu udesa. Strašno je ovo, sramota da ovako ljudi ovde ginu. Znam da su meštani sela koja koriste ovaj prelaz godinama tražili da se izgradi rampa sa branicima. Pitamo sada ko će odgovarati za taj nemar kaže Tanja, dok pali sveće i polaže cveće na mestu tragedije.

PROČITAJTE I: NOVOSTI” NA LICU MESTA: Humane Nišlije daju krv za povređene (FOTO)

DANAS SAHRANE

SELO Čokot je zavijeno u crno jer će četvoro od pet nastradalih u razmaku od po sat vremena danas biti sahranjeni na seoskom groblju. Osećanja su pomešana, smenjuju se tuga i bes. Tuga zbog gubitka nevinih i bes što se problem sa rampom godinama ne rešava. Pojašnjenje nadležnih da je pružni prelaz obeležen znakom upozorenja, odnosno Andrejinim krstom” još više, kako kažu, iritira.

Tačno je da postoji taj Andrejin krst” ali očigledno da on ne služi svrsi jer se svake godine dešavaju nesreće. Dokle više uzbuđeni su meštani Čokota.
Povezane vesti