SKANDAL HRVATSKE PREDSEDNICE "Kolinda u Vukovar došla u USTAŠKIM ČIZMAMA"

18.11.2017 13:15:57
Broj pregleda: 618
Podeli Tvituj Podeli na G+

U Hrvatskoj se danas obeležava 26. godišnjica stradanja Vukovara u takozvanom Domovinskom ratu”, i Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Među brojnim okupljenim našao se državni vrh Hrvatske, a posebnu pažnju privukla je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je došla u zengama”, čizmama ustaša.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane zenge” koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, Kolinda je rekla da time želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i za bolju budućnost”.

Grabar-Kitarović izjavila je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati rekla je Grabar Kitarović na obeležavanju Dana sećanja u Vukovaru.
Povezane vesti