Slavicu sam ubio, ali nisam bebu

13.3.2018 14:15:52
Broj pregleda: 21
Podeli Tvituj Podeli na G+

Arpad Sabo, optužen za zločin iz 2016. kod Kule, izneo odbranu: Prihvata odgovornost za smrt supruge Slavice, ali odbija krivicu za stradanje njihove četvoromesečne ćerkice Nikoline

NE prihvatam krivicu za smrt deteta, jer to nisam uradio. Slavicu jesam ubio, i za to prihvatam odgovornost!

To je danas u Višem sudu u Novom Sadu, prvi put iznoseći svoju odbranu, rekao Arpad Sabo (28) iz Lipara kod Kule, optužen za dvostruki zločin ubistvo supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne ćerkice Nikoline. Zločin se dogodio 14. avgusta 2016. godine u podstanarskom stanu u Veterniku.

PROČITAJTE JOŠ: Presuda optuženima za ubistvo Nikole Bojovića 2. aprila

Sabo, koji se od početka suđenja branio ćutanjem, danas je na kraju dokaznog postupka sudiji Tamari Radović kazao da će, ipak, kratko predočiti svoju odbranu, ali da neće odgovarati na pitanja.

Tog dana sam bio u gradu, Slavica me zvala preko telefona, bila je besna i vikala je ispričao je Sabo. Gradskim autobusom sam došao, i zatekao je da sedi na krevetu sa nožem u ruci, bila je uplakana.

Pogledao je u krevetac, i kako je rekao, video je da beba nije živa, da je ubijena. Tada se, po njegovim rečima, posvađao sa Slavicom, i usmrtio je nožem.

Dok smo se svađali psovala mi je oca i majku, pominjala je i mog pokojnog brata tvrdio je u svojojoj odbrani Sabo.

Na te njegovi reči, reagovao je Duško Đurđić, otac ubijene Slavice i deda usmrćene Nikoline, viknuvši: Kako te nije sramota..!”

Zbog te situacije, reagovala je sudija, koja je zamolila prisutne u sudnici da se uzdrže od komentara.

S obzirom na to da je optuženi za dvostruko ubistvo prvi put izneo odbranu, i ispričao da ga je supruga psovala, njegov branilac je tražio da se Sabo podvrgne dopunskom neuropsihijatrijskom veštačenju, što je prihvaćeno.

PROČITAJTE JOŠ: Tužilaštvo: Dva meseca od ubistva Ivanovića bez osumnjičenih

Inače, Arpad Sabo je bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, utvrđeno je neuropsihijatrijskim veštačenjem. Nastavak glavnog pretresa je zakazan za 29. mart.
Povezane vesti