SLUČAJ KANTRIMEN Milićev bi uskoro mogao na slobodu, a fatalni automobil nikada

10.7.2018 0:15:54
Broj pregleda: 63
Podeli Tvituj Podeli na G+

Treći osnovni sud u Beogradu zatražio je od Uprave za izvrššenje krivičnih sankcija mišljenje o vladanju Marka Milićeva (38) na izdržavanju zatvorske kazne, kako bi mogao da odluči o njegovoj molbi za uslovni otpust.

Nakon što dobije mišljenje Uprave, vanraspravno veća suda će zakazati ročište i doneti odluku o molbi Milićeva, koja je sudu podneta 12. juna, rekao je za Tanjug portparol Trećeg osnovnog suda Igor Veličković.

Milićev odležao dve trećine kazne

Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora jer je u julu 2014. godine vozilom mini kantrimen” usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Uhapšen je posle mesec i po dana bekstva u Kini i izručen Srbiji u kratkom roku.

Pošto je izdržao dve trećine kazne zatvora, ima pravo da traži uslovni otpust, ali će konačnu odluku doneti sud na osnovu mišljenja Uprave.

Kantrimen” rastavljen u delove?

U tom slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti vozilo nije nikada pronađeno, a sumnja se da je kantrimen” rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Luka Jovanović

Milićev kum Bratislav Vesović je osuđen na godinu dana zatvora jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i jer mu je pomogao da sakrije kantrimena”.

Taksista Pink taksija” Saša Janković je oslobođen optužbi da je izbegao da prijavi saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Luka Jovanović (21).

Društvo iz

Što se tiče društva koje je sa Milićevim te večeri bilo u kolima, oni su još sredinom septembra 2014. godine osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužžilašštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po ššest meseci kućnog zatvora.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula 2014, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila lada” i kad su izaššli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo mini kantrimen”. Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.
Povezane vesti