SPS: Dok bi Tramp dogovor sa Rusijom, LDP bi nešto drugo

3.1.2017 0:46:04
Broj pregleda: 38
Podeli Tvituj Podeli na G+

Beograd & Dok novi američki predsednik Donald Tramp traži način za dogovor sa Rusijom, LDP i Čedomir Jovanović traže od Srbije da napadnemo Rusiju.

SPS navodi da LDP traži da Srbija napadne jedinu stalnu članicu Saveta bezbednosti koja stavlja veto kad su ugroženi naši vitalni interesi.

Stavovi LDP-a i Čedomira Jovanovića su duboko protivni ne samo Srbiji, nego i osnovnim principima spoljne politike kojih se drži svaka zemlja, navodi SPS u najnovijem reagovanju u ratu saopštenjima” između te dve stranke.

Socijalisti pitaju šta znači zalaganje LDP za dekosovizaciju” srpske politike, njihove tvrdnje da je Republika Srpska genocidna tvorevina.

Ivica Dačić je potpisao viznu liberalizaciju sa EU, Briselski sporazum i početak pregovora o članstvu Srbije u EU. A šta je potpisao Jovanović, osim lažne garancije Vlade Srbije da Slobodan Milošević neće biti izručen Haškom tribunalu?”, dodaje se u saopštenju.

LDP je ranije danas saopštio da SPS predstavlja simbol politike lutanja i sukoba, a za lidera socijalista Ivicu Dačića kaže da je proračunati nacionalista željan konflikata”.

Reagujući na prethodno saopštenje SPS-a, u kome se ističe da je Srbija za vreme učešća socijalista u vlasti najdalje otišla u pregovorima o članstvu u EU, LDP navodi da podrška evropskoj ideji u Srbiji nije nikada bila niža i da je to rezultat politike u kojoj se pre podne otvaraju poglavlja, a po podne ratuje sa susedima i traži politička zaleđina u Rusiji i njenim interesima”.

Pre toga, SPS je, reagujući na prethodno saopštenje LDP-a koji je optužio Dačića da svojim izjavama svesno narušava odnose u regionu i ponovo izaziva i provocira reakciju zemalja u susedstvu”, saopštio da Srbija ne izaziva sukobe, ali neće nikom dozvoliti da je ponižava”.
Povezane vesti