SRBIJI IZRUČEN GORAN NEŠIĆ: Iz Brazila u Zabelu

29.1.2018 20:16:27
Broj pregleda: 44
Podeli Tvituj Podeli na G+

Beograđanin Goran Nešić (47), zvani Ciga osuđen na osam godina zatvora po optužbi da je 2001. organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske

BEOGRAĐANIN Goran Nešić (47), zvani Ciga, protekle nedelje izručen je Srbiji iz Brazila, i odmah je upućen u Zabelu, na izdržavanje osmogodišnje kazne na koju je osuđen zbog šverca 24,5 kilograma heroina.

Nešić je u Brazilu uhapšen 2011. godine u velikoj akciji Niva” brazilske federalne policije i kao i srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pod okriljem američke DEA, a za njim je u to vreme uveliko na snazi bila i poternica Srbije. Nakon tog hapšenja Srbija je zatražila njegovo izručenje radi izvršenja kazne kojom je u odsustvu osuđen povodom optužbi da je 2001. godine organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske namenjenog tržištu Srbije, Holandije i Švajcarske. Brazil je usvojio molbu Srbije za izručenje i odobrio ekstradiciju, koja je izvršena prošle sedmice.

S obzirom da je u pirotskom sudu osuđen u odsustvu zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opornih droga, Nešić ima pravo da traži da mu se ponovi suđenje.

U bekstvu od srpskog pravosuđa Nešić je utočište našao u Latinskoj Americi i kako pišu naši mediji visoko se pozicionirao u lestvici narko dilera. Prema podacima brazilske policije, Darko Šarić i Nenad Stojanović Keka bili samo zaposleni u klanu koji je formirao Goran Nešić”, navode srpski mediji. Šariću se pred Specijalnim sudom u Beogradu ponavlja suđenje za šverc više od pet tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a Stojanović nema zvaničnu poternicu mada se u javnosti pominje kao vođa novobeogradskog klana.
Povezane vesti