STIGAO POLICIJSKI IZVEŠTAJ IZ NEMAČKE Meho Omerović je pošteno izblamirao i sebe i našu

13.6.2018 11:15:48
Broj pregleda: 45
Podeli Tvituj Podeli na G+

Krađom parfema i karmina u fri šopu na aerodromu u Franfurtu poslanik Meho Omerović osramotio je državu i moguće je da će se iz ovog skandala izvući bez posledica. Zahvaljujući diplomatskom imunitetu Omerović nije priveden u policijsku stanicu, a samo od njega zavisi da li će i dalje ostati na mestu narodnog poslanika.

Maja Gojković, predsednica Skupštine, otkrila je danas na sednici u parlamentu da se Meho Omerović policajcima na aerodromu nije pravdao za učinjeno delo”, već da se samo pozvao na diplomatski imunitet. Kako je rekla, to piše u izveštaju nemačke policije koji je ona nedavno dobila.

Zbog toga što poseduje diplomatski pasoš on je pušten na slobodu, a ne zbog nekih drugih okolnosti rekla je Gojkovićeva, dodajući da policijski izveštaj još nije za javnost”.

Maja Gojković

Ipak, kako saznaje Blic” u Vladi Srbije, ne radi se o novom izveštaju, već o prvom i jedinom iz kojeg su detalji već procureli u javnost. Naš dobro obavešteni sagovornik navodi da je to za nemačku policiju završen slučaj i da novih detalja o tome neće biti.

Čim se Omerović pozvao na diplomatski imunitet, to je za njih završena priča. Oni su ga pustili zbog diplomatskog pasoša, a potom su zatražili proveru njegovog diplomatskog statusa kaže naš izvor.

Mada je za nemačke organe to završena priča, srpska javnost još nema sve informacije o ovom skandalu. I dalje je nejasno u kom trenutku je Omerovića zaustavila policija na aerodromu da li je, kako navodi izvor Blica”, on zatečen u krađi u fri šopu i da li ga je tada policija legitimisala, ili je sa parfemom i karminima izašao iz njega.

Kako se pravdao Omerović?

Po priči Omerovića, on je nesvesno te kozmetičke proizvode izneo iz fri šopa i odneo u toalet, a kada je shvatio šta je uradio vratio se u radnju, gde ga je sačekao policajac. Ovaj poslanik u izjavi za medije izjavio je da je imao stomačnih problema i da se zbog njih našao u toj neprijatnoj situaciji.

Meho Omerović

Uzeo sam parfem i tri karmina. Međutim, u jednom trenutku doživeo sam stravičan, jak, snažan i neizdrživ bol, kao da mi je neko zabio nož u stomak. Zgrčio sam se i osetio da mi se creva prazne. Uspaničio sam se i izbezumio, tražio strelice za toalet. Istrčao sam iz fri šopa i u wc-u shvatio da sam poneo parfeme pravdao se Omerović.

U ovo opravdanje poslanika SDPS malo ko je poverovao. Pa, ipak, osim eventualnog izbacivanja iz stranke (čekaju se dodatni podaci), po pitanju njegove odgovornosti, ništa ne može da se učini.

On neće biti krivično gonjen u Nemačkoj, a po zakonu ne postoji način da bude smenjen sa funkcije narodnog poslanika. Jedino što je teorijski moguće je da sam podnese ostavku.

Gojković: Mogu da ne potpišem produžavanje diplomatskog pasoša

Blic” je pokušao od njega da dobije odgovor da li će to da učini, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Postoji mogućnost i da mu ne bude produžen diplomatski pasoš. Kako je rekla Maja Gojković, ako se potvrdi da je sve kako piše u izveštaju nemačke policije, ona neće potpisati da dobije diplomatsku putnu ispravu.

Takođe, ja potpisujem i putne naloge dodala je ona.
Povezane vesti