SUD PONIŠTIO PRESUDU KIK-BOKSERU Panajotoviću se ponovo sudi za nanošenje TEŠKIH TELESNIH

10.6.2018 8:16:32
Broj pregleda: 68
Podeli Tvituj Podeli na G+

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Dušan Panajotivić, poznati kik-bokser osuđen na sedam godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda i ilegalnog oružja, i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Istom presudom Sanjin Štilić bio je osuđen na dve godine zatvora zbog ilegalnog oružja.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navedeno je da je prvostepena presuda zasnovana na bitnim povredama odredbama krivičnog postupka budući da je izreka nerazumljiva, protivrečna sama sebi, a s tim u vezi razlozi presude su protivrečni izreci, dok su istovremeno razlozi dati u presudi nejasni i u znatnoj meri protivrečni a što je dalje za posledicu imalo pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje”.

Inače, prvostepenom presudom okrivljeni Sanjin Štilić je glašen krivim što je 4. marta 2015. godine, u noćnom klubu u Beogradu, neovlašćeno nosio pištolj sa ne manje od jednim metkom, prilikom učestvovanja u fizičkom sukobu sa N. M.

Nakon okončanja tog sukoba okrivljeni Dušan Panajotović teško telesno povredio Štilića, tako što je iz kluba izašao u grupi u kojoj su bile neidetifikovane osobe i prišao grupi u kojo je bio Štilić koji je vikao te su ga smirivali.

Panajotović je, kako je navedeno u prvostepenoj presudi, zatim se vratio ka klubu i od neidetifikovene osobe iz crnog vozila parkiranog u neposrednoj blizini kluba uzeo pištolj koji je neovlašćeno nosio, pa je prišao Štiliću i takođe nepoznatoj osobi koja je stajala pored njega.

Rekao je na mene si našao da potegneš pištolj, znaš ko sam ja” i sa udaljenosti od jednog do tri metra uperio mu pištolj u glavu na šta je Štilić spustio ruku sa pištoljem pored tela ka zemlji, kao i glavu, a drugu praznu ruku podigao.

Panajotović je nakon toga spustio ruku sa pištoljem u pravcu kuka i pucao u Štilića nanevši mu tešku telesnu povredu, nakon čega se udaljio u pravcu kluba, a zatim ušao u vozilo i udaljio se sa lica mesta.
Povezane vesti