SUĐENJE ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA Optuženi: Ponuđene su pare da me ubiju u zatvoru

13.3.2018 14:15:50
Broj pregleda: 48
Podeli Tvituj Podeli na G+

Policija intenzivno traga za napadačem koji stoji iza mafijaške likvidacije na Voždovcu. Istražuje se operativni podatak da je sve organizovala grupa Filipa Koraća

BOŠKO Đurović (38), koji je ubijen u subotu uveče ispred svoje kuće na Voždovcu u Beogradu, likvidiran je po receptu smrti iza kojeg stoji jedna od najjačih kriminalnih ekipa u srpskoj prestonici. Policija sada istražuje operativni podatak da je grupa Filipa Koraća organizovala ovaj zločin.

Prema nezvaničnim saznanjima, Đurović, inače polubrat Vladimira Jovanovića Vlade Japanca, nekadašnjeg pripadnika zemunskog klana”, već nekoliko nedelja imao je informaciju o tome da se sprema napad na njega. Retko je izlazio i pokušavao je na sve druge načine da se zaštiti, ali nije uspeo.

PROČITAJTE JOŠ: Zbog otkaza ubio jednu osobu, ranio dve, digao stan u vazduh prilikom pokušaja suicida! (FOTO/VIDEO)

Njega su ubice sačekale u belom BMV-u koji je, kako saznajemo, ukraden. U trenutku kada je bio za volanom svog automobila, iznenada je iz džipa izleteo maskirani napadač i iz kalašnjikova” u njega sasuo rafal. Bio je na mestu mrtav.

Gotovo na identičan način je oktobra 2016. ubijen Aleksandar Stanković Mutavi, jedan od vođa navijača Partizana. I iza ove smrti, prema operativnim saznanjima policije, stoji Filip Korać. Sada se istražuje da li su i u slučaju poslednje likvidacije organizatori bili pripadnici škaljarskog klana”, dok su direktni izvršioci došli s prostora Bosne i Hercegovine.

Đurovićev kriminalni dosije je prepun, ali se u poslednjih godinu dana, od kada mu se rodila ćerkica, donekle povukao iz tog sveta navodi izvor Novosti”. I dalje je imao neke kontakte i kombinacije”, a sudilo mu se i kao jednom od učesnika otmice i brutalnog prebijanja Jovice Radonjića.

I Radonjić (35) je brutalno likvidiran marta 2015. godine, mesec dana posle kidnapovanja. On i Đurović su bili u korektnim odnosima, ali je iznenada između njih došlo do manjeg sukoba oko novca. Navodno, iza toga je takođe stajao Korać, inače blizak saradnik i desna ruka” Luke Bojovića. Kada su Radonjića oteli, stavili u gepek i pretukli, Đurović i još petorica momaka, od kojih je jedan u bekstvu, izbacili su ga iz vozila ispred VMA, kako bi mu neko ukazao pomoć.

On tada nije hteo policajcima da kaže ko su otmičari i napadači, ali je brzo sve razotkriveno. Protiv njih su podnete krivične prijave, podignuta je optužnica i sudi im se u Višem sudu u Beogradu. Đurović se, navodno, posle tog događaja izmirio sa Radonjićem, ali je Jovica mesec dana kasnije ubijen ispred svoje zgrade na Zvezdari. Njegovo ubistvo nije još rasvetljeno. U beogradskom podzemlju se tada nagađalo o tome da je likvidiran jer je Koraćeva ekipa procenila da im smeta u poslovima sa drogom.

PROČITAJTE JOŠ: Smederevski sud ga oslobodio, Apelacioni osudio na tri godine Činjenica da je Đurović polubrat Vladimira Jovanovića Japanca se zasad ne odbacuje kao jedan od pravaca u istrazi. Upućeni međutim navode da njih dvojica nisu bili u najboljim odnosima, ali da su se poštovali. Inače, Blažo ima rođenog brata Aleksandra, koji je bio teško bolestan.

POLICIJA je u međuvremenu od porodice Đurović uzela video-zapis s njihovih nadzornih kamera, koje su, kako nezvanično saznajemo, zabeležile sam čin zločina. Takođe, duž cele Ulice vojvode Skopljanca, na mnogim domovima i firmama postavljene su kamere, pa su i te kamere zaplenjene.
Povezane vesti