Sumnjiva garderoba među kurirskim pošiljkama (FOTO)

16.5.2018 23:46:50
Broj pregleda: 42
Podeli Tvituj Podeli na G+

Carinici su u saradnji sa policijom zaplenili više od 2.000 komada sumnjive grderobe u kamionu kurirske službe na magistralnom putu Raška Kraljevo

Prekršaj je otkriven 11. maja u kamionu kraljevačkih registarskih oznaka koji je prevozio kurirske pošiljke, a za čijim volanom se nalazio 43-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara, piše u saopštenju Uprave carina.

Kada su carinski službenici u Bogutovcu zaustavili kamion radi detaljne dubinske kontrole, u njemu su zatekli crne vreće sa većom količinom neprijavljene firmirane garderobe za koju se sumnja da je krivotvorena.

PROČITAJTE JOŠ: Sumnjiva garderoba u kombijima kurirskih službi (FOTO)

Tovar je nesumnjivo bio namenjen prodaji, ali bez dokaza o poreklu robe i plaćenim dažbinama, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, među zaplenjenom odećom najviše je bilo etiketa za brend lakost” više od 1.000 komada, zatim oko 450 majica guči”, ges”, levis”, tomi hilfiger”, skoro 200 pari bermuda dizel” i diskardid”, približno 150 šortseva stoun ajlend”, filip plejn”, 70 pari adidasovih” helanki, više od 70 pari čarapa najk” i adidas” i isto toliko pari trenerki istih marki, kao i više od 50 pari farmerki diskardid”.

Osim toga, pronađeno je još i devet prsluka monkler” i osam pari patika diskardid” i filip plejn”, piše u saopštenju u kom se dodaje da je zaplenjena garderoba zadržana u magacinu kraljevačke carinarnice do okončanja prekršajnog postupka.
Povezane vesti