ŠVEĐANI OSULI PALJBU PO HRVATIMA Vređaju nas na sva usta, ali redovno UZIMAJU NOVAC od nas

7.12.2017 12:46:46
Broj pregleda: 14
Podeli Tvituj Podeli na G+

Švedski list Aftonbladet” optužuje Hrvatsku da slavi lica osuđena za ratne zločine i vređa zapadna društva i EU, od kojih, ipak, uzima novac.

Komandant Glavnog štaba HVO-a Slobodan Praljak popio je otrov nakon izricanja presude na Haškom tribunalu. To je bilo teatralno navodi list.

Autor tvrdi da je javno samoubistvo logičan nastavak gorkog nihilizma, samopouzdanja i destrukcije koji su karakterisali rat u BiH”.

Tribunal je presudio da su Praljak i ostali osuđeni čelnici Herceg-Bosne bili krivi za brojne zločine, među kojima su raseljavanje i zatvaranje civila u logore pod nehumanim uslovima, ubistva i uništavanje imovine, iskorištavanje zatvorenika za rad i u živim štitovima.

Nakon Praljkove smrti, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović prekinula je posetu Islandu, a premijer Hrvatske Andrej Plenković izrazio je saučešće porodici, dok su ostali isticali portret Slobodana Praljka, okupljali se na trgovima i palili sveće.

U Hrvatskom saboru održan je minut ćutanja navodi Aftonbladet” i ocenjuje da to ne bi smelo da se događa u zemlji članici EU.

To je sramota. Kult mrtvog ratnog zločinca potvrđuje zastrašujući nedostatak demokratskog instinkta ističe švedski list.

U tekstu se upozorava da Hrvatska nije jedina zemlja Unije sa problematičnim ponašanjem.

Poljski režim pljuje demokratiji u lice. Rumunija i Bugarska su poznate po korupciji i izvozu prosjaka”. Te zemlje su veoma različite, ali im je zajednička jedna stvar: vole naš novac navodi švedski list.
Povezane vesti