Svedok: Taton se bežeći od rulje sapleo i pao u provaliju

18.7.2017 18:30:33
Broj pregleda: 112
Podeli Tvituj Podeli na G+

Na ponovljenom suđenju Dejanu Puzigaći, optuženom za učešće u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona na Obilićevom vencu u Beogradu 2009. godine, dugo očekivani svedok Slobodan Čenić tvrdi da je Taton slučajno propao u provaliju, u kojoj je smrtno povređen.

Čenić kaže da je video početak napada tri grupe navijača Partizana na grupu mladića koji su sedeli u obližnjem lokalu, da je Bris Taton u strahu od razjarene rulje potrčao, sapleo se o ogradu i propao u ponor.

Kaže da pored Tatona u trenutku pada nije bio niko, a da je on nakon svega prišao tom mestu i video ga kako sedi u rupi pored stepeništa i video njegov mučan pogled.

Pročitajte još

Niko nije bio blizu Tatona. Niko ga nije sapleo. Niko ga nije dotakao rukom, a kamoli bacio niz stepenište. Pokojni Bris je iz straha od razjarene rulje sprintom pobegao, nakon desetak koraka ga je saplela žardinjera koju nije video kada je bežao da spasi sopstveni zivot”, rekao je Čenić.

Međutim, na pitanje suda da objasni o kakvoj žardinjeri se radi, da li se Taton popeo na nju i da li je u njoj bilo cveća, odgovara da to uopšte nije žardinjera.

Ja to samo zovem žardinjerom, to je ograda, to su one cevi što vire iz betona. Nije to žardinjera i nikakvog cveća tu nema,” rekao je Čenić. Čenić, koji kaže da je i sam bio vatreni navijač, ali Crvene zvezde, sada tvrdi da nije bilo žardinjere na koju se deo svedoka odbrane ranije pozivao, kao i da se Taton sapleo o ogradu, a ne da je bačen ili da je skočio u ponor, kako su raniji svedoci govorili.

Nakon pauze, sud bi, po zahtevu advokata, trebalo da pribavi Čenićev iskaz dat na jednom od prethodnih suđenja za ubistvo Tatona.

Puzigaća je optužen kao jedan od organizatora navijačkih nereda. On je nakon šest godina skrivanja uhapšen u Atini.

U prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.
Povezane vesti