SVI LETOVI OTKAZANI Zatvoren gradski aerodrom u Londonu zbog BOMBE U TEMZI

12.2.2018 10:46:34
Broj pregleda: 4
Podeli Tvituj Podeli na G+

Gradski aerodrom u britanskoj prestonici Londonu zatvoren je nakon što je u reci Temzi u blizini aerodroma pronađena bomba iz Drugog svetskog rata, saopšteno je iz uprave aerodroma.

Portparol aerodroma u Londonu izjavila je da će aerodrom biti zatvoren čitav dan i da su svi današnji letovi otkazani, što će uticati na planove do 16.000 putnika.

Iz londonske policije je saopšteno da je bomba pronađena juče ujutru u blizini Luke kralja Džordža Petog, tokom unapred planiranih radova na aerodromu u istočnom Londonu.

Aerodrom je zatvoren sinoć, a policija je saopštila da zajedno sa Kraljevskom mornaricom radi na ukljlanjanju eksplozivne naprave. Putnicima je rečeno da ne dolaze na aerodrom, jer je terminal zatvoren, i da kontaktiraju svoje avio-prevoznike.

Izvršni direktor aerodroma Robert Sinkler izvinio se putnicima i dodao da je svestan da ovakve okolnosti uzrokuju neprijatnosti putnicima i meštanima.

Aerodrom sarađuje sa policijom i Kraljevskom mornaricom, kako bi se bezbedno uklonila eksplozivna naprava i što pre rešila situacija rekao je Sinkler.

Iz policije je saopšteno da je zona isključenja dužine 214 metara i da je sprovedena evakuacija meštana, za koje je obezbeđen privremeni smeštaj, preneo je Bi-Bi-Si. U saopštenju se dodaje da je postavljen veliki broj policijskih kordona, a vozačima se savetuje da izbegavaju područje.Mediji prenose da je suspendovan i železnički saobraćaj Doklandske lake železnice između aerodroma i železničke stanicue u Vulviču.
Povezane vesti