Tači: Ako poslanici izglasaju inicijativu o opozivu Specijalnog suda, potpisaću zakon

11.1.2018 14:15:58
Broj pregleda: 13
Podeli Tvituj Podeli na G+

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je u intervjuu za Glas Amerike na albanskom jeziku da bi prekršio Ustav ako ne bi potpisao zakon, ukoliko poslanici u parlamentu izglasaju icnijativu za opoziv odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK.

To je moja ustavna i zakonska obaveza i ne mogu da negiram ili odbacim volju poslanika rekao je Tači.

Ponovio je da je formiranje tog suda za njega istorijska nepravda”, ali i da, kako je rekao, proces koji on vodi ima za cilj uspostavljanje Specijalnog suda.

To sam uradio da bi održali naše partnerske odnose sa SAD, EU i NATO rekao je Tači, navedeno je u Unmikovom pregledu štampe.

Komentarišući upozoravajuća reagovanja međunarodnih predstavnika u slučaju da bude izglasana inicijtiva za opoziv odluke o Sepcijalnom sudu, Tači je ocenio da ima preterivanja i nepotrebnih reakcije koje su, kako je rekoa, izazvale paniku među građanima”.

Trebalo bi da bude jasno da poslanici donose odluke u Skupštini, ljudi koji su direktno izabrani od građana a ne pozivi određenog ambasadora da je večeras vreme da se baci suzavac na Skupštinu”. Mislim da ti pozivi ozbiljno krše demokratiju na Kosovu zaključio je Tači.
Povezane vesti