TEŽAK UDES U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Poginula dvojica tinejdžera, dva mladića teško povređena

18.11.2017 22:16:07
Broj pregleda: 829
Podeli Tvituj Podeli na G+

U stravičnoj nesreći, u subotu u zoru u Smederevskoj Palanci, nastradali P. O. (16) i M. Š. (16). Teško povređen M.Đ. (22) imao probnu dozvolu. Lakše ozleđen F. Đ. (16), rođeni brat vozača ŠESNAESTOGODIŠNjACI P. O. i M. Š. iz Smederevske Palanke poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu u zoru u ovom mestu. Tragediji je prethodio povratak sa rođendanskog slavlja. Vozač M. Đ. (22), koji je imao probnu vozačku dozvolu, teže je povređen, a suvozač, njegov rođeni brat, Đ. F. (16), inače drug nastradalih tinejdžera, zadobio je lakše povrede.

Nesreća se dogodila oko 3.20 u Ulici kralja Petra Prvog u centru grada kada se “tojota jaris”, beogradskih tablica, na izlazu iz blage leve krivine, zakucala u betonski stub bandere i prevrnula na krov.

Vozilo je prešlo preko središnjeg dela koji odvaja dve trake i zadnjim desnim delom udarilo u stub za rasvetu. Dvojica maloletnika poginula su na mestu kaže osnovni javni tužilac u Velikoj Plani Slavica Ivanović.

U palanačkoj bolnici su nam potvrdili da je stanje vozača M. Đ. stabilno, iako ima prelom ključne kosti i uganuće. Njegov mlađi brat F. Đ. ima nekoliko posekotina i uganuće, i nakon ukazane pomoći, nekoliko sati posle nesreće, otpušten je iz bolnice.

Kako je do nesreće došlo i šta je zaista prethodilo tragediji, utvrdiće istraga koja, praktično, nije ni počela.

Nije izvršeno alkotestiranje vozača zbog povreda. Očevidaca udesa nema i niko nije još saslušan. Vozač M. Đ je u bolnici, a suvozač F. Đ. kao mlađi maloletnik nije mogao da bude saslušan bez prisustva roditelja kategorična je tužiteljka Ivanović.

Palančani u neverici posmatraju stub u koji se zakucala “tojota”

Očekuje se da bi teško povređeni mladić mogao da bude saslušan danas, a u međuvremenu je naložena i obdukcija tela nastradalih tinejdžera.

Kako smo se uverili na mesta udesa, tragova kočenja gotovo da nema, a primetni su tragovi guma tek na nekih pet do šest metara od mesta udara u stub. Automobil je potpuno uništen, a tužiteljka je naložila tehnički pregled koji, do zaključenja ovog broja, nije urađen.

U Palanci je u subotu bilo teško naći sagovornika. U šoku su svi, čak i lekari, koji poznaju mladiće, pa nisu želeli da daju zvanične izjave novinarima.

Smrskano vozilo je posle udesa prevezeno na policijski parking

Kako smo nezvanično saznali, kobnog jutra M. Đ je došao po svog mlađeg brata i njegove drugove koji su bili na rođendanskoj žurki.

U šoku smo, tužna je sudbina nastradalog M. Š. O njemu se brinuo stariji brat, jer im je otac preminuo od raka, a majka živi i radi u inostranstvu. Šalje im novac za izdržavanje kaže naš izvor upućen u porodične prilike.

Drugi stradali mladić, O. P. živeo je sa majkom i dve godine starijim bratom. Roditelji su mu razvedeni.

To je divna porodica. Majčin otac je poznati palanački preduzetnik. Tragedija je nemerljiva kaže naš izvor.

KOBNA KRIVINA

MEŠTANI gotovo uglas govore da je ovaj deo gradskog bulevara veoma problematičan, “jer je krivina u kontranagibu”.

Ovo nije prva nesreća na ovom mestu. Zbog kontranagiba, krivina vuče ulevo, što se i ovde, verovatno, dogodilo. Ako je brzina veća, a ovde ljudi voze veoma brzo, dolazi do kobnih posledica, nažalost kaže jedan od meštana sa kojim smo razgovarali.
Povezane vesti