TO SE ZOVE EKSKLUZIVA Kraljicu Elizabetu su posle 22 godine konačno ubedili da da PRVI I

13.1.2018 17:16:06
Broj pregleda: 22
Podeli Tvituj Podeli na G+

Ovog vikenda britanska televizija BBC emitovaće prvi intervju sa britanskom kraljicom Elizabetom drugom, koji će biti retrospektiva njenog ustoličenja 1953. godine.

Projekat je 22 godine u izradi i pravi je medijski prevrat, s obzirom da je kraljica Elizabeta godinama odbijala bilo kakav susret sa medijima. Iako je ranije pružala uvid u plemićki život a povremeno davala i govore na televiziji, ovo će biti prvi put da će odgovarati na pitanja novinara.

Intervju će pokazati i živopisan opis iskustva kako je to biti vladar ogromnih krajeva, s obzirom na to da kada je sela na presto mnogi delovi Afrike, Bliskog istoka i Kariba su i dalje bili britanske kolonije.

Decenijama je intervju bio granica koju ona i Bakingemska palata nisu želeli da pređu, sve dok ih nije oduševio ekspertski tim BBC-ja. U razgovoru za Biznis insajder, producent Entoni Gefan, rekao je da je trebalo 22 godina da bi on i prezenter Alaster Brus prišli kraljici.

To se na kraju i dogodilo jer su zvaničnike palate impresionirali uspesima kompanije Gefan, Atlantik produkcijom i ličnim iskustvom Brusa kao prezentera i eksperta kraljevske porodice.

Povod je 65 godina od ustoličenja kraljice, a u intervjuu će govoriti o tome kako je nositi krunu tešku preko dva kilograma. U trejleru koji je objavljen kraljica je rekla da je kruna toliko teška da može da joj slomi vrat.

Brus i ja počeli smo da pokušavamo da dobijemo dozvolu pre 22 godine, i dugo je trebalo da se to dogodi. U međuvremenu se mnogo toga promenilo rekao je Gefan za Biznis insajder”.

Kako je rekao, palatu je najviše oduševio dokumentarac U unutrašnjosti”, dok je Brus postao poznat kao kraljevski korespodent i ekspert po pitanju krunisanja i kraljevske porodice. Nakon više od dve decenije Bakingemska palata je pristala na intervju.

Kažete nešto i onda kraljica ponekad odgovori, i obično se konverzacija nastavi odatle. Ali postavljanje direktnih pitanja nije bilo dozvoljeno. Ovo je bio razgovor sa kraljicom objasnio je pravila Brus.

Pročitajte još

Kako je rekao Gefan, za razliku od razgovora sa drugim plemićima, ovaj intervju je o tome šta znači monarhija.

Možete da vidite kraljicu u drugom svetlu. Konačno čujete o krunisanju od jedine osobe koja može da nam kaže rekao je.

Brus, koji je i intervjuisao kraljicu, rekao je i da je tokom intervjua kraljica prvi put posle 65 godina dodirnula svoju ceremonijalnu krunu.

Možda ju je videla, ali je nije dodirnula od tada. Bilo je vrlo emotivno videti je kako se približava da bi proverila njenu težinu rekao je.

Dokumentarac takođe opisuje ljude koji su prisustvovali njenom krunisanju, poput dame koja umalo kolabirala i dečaku koji je sam morao da peva kada su njegovi horski drugari izgubili glas.
Povezane vesti