TRAGEDIJA: Deca umiru u tišini (FOTO, VIDEO)

21.12.2017 11:46:31
Broj pregleda: 45
Podeli Tvituj Podeli na G+

TRAGEDIJA: Deca umiru u tišini (FOTO, VIDEO)

Da li će svet upamtiti oči ovog dečaka?

Najgora humanitarna kriza odvija se pred očima svetske javnosti. Neuhranjena deca nemaju snage ni da govore, bolnice su pune beba, dečaka i devojčica na umoru, zemljom hara kolerato je Jemen danas! Čak milion ljudi zaraženo je kolerom, a 80 odsto stanovništva nema hranu, čistu vodu, gorivo i pristup zdravstvu, upozorava Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Naravno, za sve je kao i uvek kriv ratJemen, jedna od najsiromašnijih arapskih zemalja, uvučena je u sukob između pobunjenika Huta i koalicije predvođene Saudijskom Arabijom.

Snimak koji je pred vama govori sve

Jezive scene dece koja umiru u bolnicama, iscrpljeni mališani od kojih je ostala samo kost i koža”, krupne crne oči koje vape upomoć Sve se nalazi u jednom snimku.

Na njemu se vidi i da u bolnicama u Jemenu nema sapuna, da lekari i medicinsko osoblje ruke peru samo vodom, da je po tri bebe u jednom inkubatoru Vidi se i dečak koji u svojoj kući bespomoćno leži na prljavom betonu, izgladneo i tužanNema snage ni da pomeri ruke i otera muve koje mu idu po licu. Čuje se i vapaj majke u bolnici čiji sin jedinac dečak leži na starom krevetu i jedva diše

Pijace su pune hrane, ali nema ko da je kupi. Čiste vode nema ni za lek.

StravičnoPogledajte:

Izvor: youtube

Sve o sukobima u Jemenu, o tome ko su Huti i zbog čega se vodi rat čitajte u tekstu:
Povezane vesti