TRAGEDIJA NA DUNAVU: Teretni brod udario čamac, utopio se bračni par (FOTO)

14.3.2018 14:15:48
Broj pregleda: 22
Podeli Tvituj Podeli na G+

Brodska nesreća na Dunavu kod hotela Jugoslavija” odnela dva života. Beživotna tela nađena posle dva sata na keju kod Kule Nebojša

U TRAGEDIJI koja se dogodila juče oko 17 časova na Dunavu kod hotela Jugoslavija” utopio se bračni par iz Beograda. Zasad neidentifikovani supružnici su imali oko 65 godina, a stradali su kada je u njihov čamac udario teretni brod Sveti Nikola”, koji je navodno plovio pod zastavom Republike Hrvatske. Od siline udara, njihov brodić Lara” se prevrnuo, a oni su upali u vodu i počeli da se dave u Dunavu.

Iako su policija i Hitna pomoć brzo reagovale, nesrećnim ljudima, koji su živote izgubili na 1172. kilometru plovnog puta, nije bilo spasa. Beživotna tela bračnog para su nađena posle dva sata na keju kod Kule Nebojša. Njih je izvukla posada jednog broda, a zatim ih predala Rečnoj policiji.

Pročitajte još:EPILOG KRVAVOG PIRA U RUZVELTOVOJ: Preminuo napadač koji je izrešetao kolege

Stariji muškarac i žena, čini mi se da su bili par, ušli su u beli čamac i odvezli se do sredine reke ispričao nam je jedan od očevidaca tragedije kod hotela Jugoslavija”. Tu su ugasili motor i rešili da se malo odmore. Izgleda da nisu videli teretni brod, koji je vrlo brzo doplovio do njih i zakačio njihov čamac, koji se prevrnuo, a oni su upali u vodu. Sve se dogodilo veoma brzo. Rečna policija i Hitna pomoć su brzo stigle, ali ljudima nije bilo spasa.

Pročitajte još:Dečak se udavio u Peku? (FOTO)

Prema nezvaničnim informacijama, posada teretnog broda Sveti Nikola” je pokušala da pomogne bračnom paru koji je upao u Dunav, ali utopljenicima, nažalost, nisu mogli pomoći. Reporteri Novosti” juče su kod Kule Nebojša, pored splava Kolos”, zatekli dopola potopljen beli čamac Lara” u kojem su bili tragično nastradali supružnici. Iz vode je izvirivao samo prednji deo plovila. Nešto dalje je bio usidren teretni brod Sveti Nikola”, na kojem je policija obavljala uviđaj i ispitivala posadu.
Povezane vesti