Tramp: Kašogi je mrtav, slede teške posledice!

19.10.2018 5:16:16
Broj pregleda: 25
Podeli Tvituj Podeli na G+

Nestali saudijski novinar Džamal Kašogi izgleda je mrtav, rekao je američki predsednik Donald Tramp novinarima.

kašogi

On je kazao da će snositi teške posledice ko god da stoji iza ubistva.

Sigurno mi tako izgleda”, odgovorio je Tramp na pitanje da li je Kašogi mrtav i dodao: To je veoma tužno”.

On je rekao i da je ta informacija zasnovana na procenama bezbednosnih službi više država, i da bi samo čudo nad čudima” moglo da ukaže na suprotno od onog što svi tvrde da je Kašogi mrtav.

Državni sekretar SAD Majk Pompeo danas je upoznao Trampa sa rezultatom posete Saudijskoj Arabiji i Turskoj gde je bio pre dva dana da bi razgovarao o nestalom novinaru.

Turska policija identifikovala je ranije danas pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara, a četiri osobe su navodno povezane sa saudijskim prestolonaslednikom Muhamadom bin Salmanom.

Dnevnik Dejli sabah” je listu objavio pozivajući se na izveštaje američkih medija, a na njoj je prvi osumnjičeni Maher Abdulaziz Mutreb.

Turski zvaničnici tvrde da je Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu i da je tu i raskomadan, dok saudijski zvaničnici to negiraju.

Turski forenzički tim početkom nedelje je pretražio zgradu konzulata gde je Kašogi poslednji put viđen, i naveli su da su pronašli više dokaza koji ukazuju da je novinar ubijen.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u sredu da SAD veoma ozbiljno doživljavaju nestanak saudijskog novinara.

Nakon susreta s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, Pompeo je preneo da mu je Erdogan rekao da su Saudijci sarađivali u istrazi i da će razmeniti informacije.
Povezane vesti