TRAMP NASTAVLJA SA TIRADOM Poštena trgovina je za BUDALE, nećete nas više

11.6.2018 11:46:57
Broj pregleda: 111
Podeli Tvituj Podeli na G+

Predsednik SAD Donald Tramp i danas je kritikovao američke saveznike u porukama na Tviteru”, koje su bile fokusirane na trgovinu posle napetog samita G7 u Kanadi.

Poštenu trgovinu treba zvati trgovinom za budale ukoliko nije recipročna napisao je Tramp i ponovo kritikovao kanadske carine na američke mlečne proizvode.

Tramp je dodao da se kanadski premijer Džastin Trudo ponaša kao da je uvređen kada bude prozvan”.

-Zašto bih ja, kao predsednik SAD, dozvoljavao da države i dalje imaju velike trgovinske suficite, kao što su ga imale decenijama, dok naši farmeri, radnici i poreski obveznici moraju da plaćaju tako velike i nepoštene cene? Nije pošteno prema američkom narodu! napisao je predsednik SAD.

On je dodao da se američki trgovinski deficit ogleda i u tome što SAD plaćaju skoro sve troškove za NATO zaštitu mnogih zemalja koje pelješe” Ameriku kroz trgovinu.

Oni plaćaju samo deo i smiju se! dodao je Tramp i naglasio da EU treba da plaća mnogo više za vojsku”, preneo je AFP.

Prema njegovim navodima, Nemačka uplaćuje za NATO jedan odsto domaćeg bruto proizvoda, a SAD četiri odsto od mnogo većeg bruto domaćeg proizvoda.

Da li iko veruje da to ima smisla? Mi štitimo Evropu (što je dobro) uz veliki finansijski gubitak, a potom nas uništavaju kroz trgovinu. Promena dolazi!” rekao je Tramp.

On je izjavio i da SAD ne može više da dozvoli da je iskorišćavaju prijatelji i neprijatelji.
Povezane vesti